Løsningsforslag

Etter å ha besøkt Sandnessjøen både på et oppstartsseminar i september og et midtveisseminar i november, kom representanter for de to arkitektteamene i januar tilbake for et siste besøk og for å presentere sine endelige forslag til løsninger for Sandnesvågen. 

Begge de to foregående åpne møtene har hatt god oppslutning fra kommunens innbyggere. Arrangørene bestemte derfor å legge det siste møtet i serien av tre til Kulturbadets storsal. Dit fant om lag 120 interesserte tilhørere veien onsdag 10. januar, for å se hva arkitektteamene ville presentere. Gjennom hver sin presentasjon på i underkant av en time, viste begge teamene både oversiktskart og illustrasjoner til mulige løsninger for området Sandnesvågen-Nesset. 

Lise Larstuvold fra Bylivsenteret i Norske arkitekters landsforbund er den som har veiledet kommunen gjennom prosessen med dette parallelloppdraget, og minnet de frammøtte på hva oppdraget de to teamene skulle svare på var. 

Hovedoppgavene har vært å svare på følgende spørsmål:

• Hva skal Sandnesvågen være?
• Hvordan kan utvikling av Sandnesvågen bidra til en bærekraftig stedsutvikling i Sandnessjøen? Alle tre dimensjonene miljømessige, økonomiske og sosiale forhold skal ivaretas.
• Hvordan kan maritim virksomhet/havneaktivitet eksistere ved siden av rekreasjonsområder, boligområder og kulturaktivitet i Sandnesvågen?
 

Se forslagene

Her kan du se digitale filer med teamenes forslag.

Team Vandkunsten:
Plansjer
Mappe

 

Asplan Viak:
Plansjer
Mappe

Utstilling og tilbakemeldinger fra publikum

De innleverte plansjene fra arkitektteamene var i forbindelse med det åpne møtet utstilt i Kulturbadet Galleri. Plansjene vises til og med lørdag 27. januar, i åpningstidene for Kulturbadet Bibliotek

En kommunalt oppnevnt vurderingskomité skal i løpet av de kommende månedene utarbeide en rapport med sine råd og anbefalinger til Alstahaug kommune, basert på løsningsforslagene som har blitt presentert gjennom parallelloppdraget. Til dette arbeidet ønsker komiteen tilbakemeldinger og innspill fra publikum, og både innbyggere og andre interessenter inviteres til å levere sine tilbakemeldinger. Dette kan gjøres ved innlevering av tilbakemeldingsskjema i utstillingen, eller gjennom en enkel, digital undersøkelse. Undersøkelsen er anonym.