Solnedgang

Victoria Skodvin Sollihaug bor i Sandnessjøen med sin samboer og to barn. Hun er veldig glad i å ta bilder, og på Instagram-kontoen @photoby.victoria.s.s poster hun ofte bilder av den flotte helgelandsnaturen. Victoria arbeider på Sandnessjøen sykehus, og bildene hun leverte inn til fotokonkurransen i juli tok hun en kveld hun kjørte fra jobb for å besøke familie i Leirfjord. «Det var en fantastisk flott solnedgang og regnbue denne kvelden og da klarte jeg ikke la være å stoppe ved Vindenes hus for å ta bilder», forteller Victoria i ei melding til konkurranseansvarlig.

Victoria leverte to bilder til konkurransen, og juryens favoritt blant de innkomne bildene i juni ble altså dette bildet av «Vindenes hus» i solnedgang. Bildet er godt komponert, med gode og varme sommerfarger som gjenspeiler den fine julimåneden vi fikk her på Helgeland.

Kunst skaper sted

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal kunstsamling i hovedsak utviklet i perioden 1992-98 og med 3 nye skulpturer i perioden 2009-2015. Arbeidet tok til under ledelse av Nordland fylkeskommune i samarbeid med de deltagende kommunene. De 36 kunstverkene er plassert i landskapet i 34 kommuner i Nordland, i tillegg til to skulpturer i Troms. Bak kunstverkene står det like mange kunstnere fra 18 forskjellige land. Kunstnerne i Skulpturlandskap Nordland har utformet sitt verk etter besøk i den kommunen de fikk tildelt.

Utgangspunktet for kunstprosjektet var tanken om at et kunstverk med sitt nærvær skaper sitt eget sted. Skulpturen synliggjør også sine omgivelser, slik at stedet får en ny dimensjon. Den dialog som oppstår mellom kunstverket og betrakteren vil vise til forskjellige måter å forstå eller fortolke kunst på.

(Kilde: www.skulpturlandskap.no)