Fargesterk

Månedsvinneren for april er et fargesterkt bidrag. På sin Instagram-konto @p_m_911t deler Porsche-entusiast Peter Milko bilder av sin knallgule Porsche 911 Carrera T, og mange av bildene på kontoen er tatt i Sandnessjøen og på Helgelandskysten.

Her får både Dønnamannen, De syv søstre, Helgelandsbrua og altså Vindenes hus være kulisser for «portretter» av den spesielle bilen.

Det som fanget juryens interesse med bildet, var nettopp den friske og sterke gulfargen, og hvordan det spiller sammen med den velkjente skulpturen og landskapet rundt.

Yndet fotoobjekt

Nå som det går mot sommer og høysesong for sightseeing på Helgeland håper kommunen på enda flere bidrag til fotokonkurransen. Sissel Tolaas’ skulptur har vært et yndet fotoobjekt for både turister og fastboende i snart 30 år. Felles for mange av kunstverkene i den internasjonale kunstsamlingen Skulpturlandskap Nordland er at de nærmest har blitt en del av landskapet de står i.

«Utgangspunktet for Skulpturlandskap Nordland er tanken om at et kunstverk med sitt nærvær skaper sitt eget sted» skriver Nordland Fylkeskommune i sin beskrivelse av prosjektet.

Beskrivelsen om at «skulpturen synliggjør også sine omgivelser, slik at stedet får en ny dimensjon» må vel i stor grad sies å gjelde når det kommer til skulpturen i Alstahaug.