Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Meldinger om smittetilfeller

Samleside for meldinger om smittetilfeller i Alstahaug.

Smittesituasjonen i Alstahaug

Det er en økende forekomst av koronasmitte i Alstahaug. De siste dagene er det rapportert 7 nye smittetilfeller i vår kommune. Alle med nyoppståtte luftveissymptomer må holde seg hjemme og teste seg. Dersom du ikke er vaksinert bør du bestille time til vaksinering. Du kan bli smittet selv om du er vaksinert, men vaksinen gir beskyttelse mot alvorlig forløp av sykdommen.

Bildet er tatt av Wilfried Pohnke fra Pixabay

Et nytt smittetilfelle i Alstahaug

Alstahaug fikk meldt en ny positiv koronatest onsdag kveld. Den smittede er nærkontakt til et kjent utbrudd i en annen Helgelandskommune. Smittesporing er igangsatt og de aktuelle nærkontaktene kontaktet.

Et nytt smittetilfelle i Alstahaug

En ny positiv covid-19 prøve er meldt til kommunen. Dette er en kjent nærkontakt av et tidligere smittetilfelle. Kommunen følger nasjonale anbefalinger for smittesporing og smittebegrensning.

Fire nye smittede i Alstahaug

Tirsdag kveld (10.08) ble det meldt om 4 nye koronatilfeller. Personene er folkeregistrert i en annen kommune, men oppholder seg midlertidig i Alstahaug. Alle de smittede tilhører samme miljø, og smittevei er kjent. Smittesporing er gjennomført og situasjonen er under kontroll.

Én ny smittet i Alstahaug

Torsdag kveld (05.08) ble det meldt om en positiv koronatest på en innbygger hjemmehørende i Alstahaug. Smittevei er kjent og smittesporing er igangsatt. Nærkontakter er testet og i karantene.

Én ny smittet i Alstahaug

Fredag kveld (30.07) ble det meldt om en positiv koronatest på en innbygger hjemmehørende i Alstahaug. Smittevei er kjent og smittesporing er igangsatt. Tilfellet har ikke sammenheng med tidligere meldt tilfelle denne uka. 

Én ny smittet i Alstahaug 14.03.2021

En person fra Alstahaug har testet positivt for korona. Smittevei er ukjent. Smittested antas å være Brønnøysund. Kjente nærkontakter her i kommunen er kontaktet og satt i karantene. Smittesporingsteam i Brønnøy er informert for videre oppfølging og sporing der. 

Én ny smittet i Alstahaug 19.02.21

Fredag kveld, 19. februar, ble kommunen varslet om et nytt positivt tilfelle av covid-19 i Alstahaug. Personen er isolert og alle nærkontakter satt i karantene. 

Én ny smittet i Alstahaug 9. februar 2021

Positiv test på person som oppholder seg i kommunen, men som har blitt testet i en annen kommune. Ukjent smittevei. Personen er i isolasjon, og alle kjente nærkontakter i karantene.