Kjent og ukjent smittevei

Av de 7 kjente smittetilfellene i vår kommunehar noen ukjent, og noen kjent smittevei. Det er primært ungdom og voksne under 60 år som er smittet, og det er både vaksinerte og uvaksinerte som tester positivt. Alle de smittede har noe symptomer på luftveisinfeksjon. Koronateamet tror det finnes flere som er smittet enn de vi har registrert, og at ikke alle smittede fanges opp, da det er få som tester seg i forhold til tidligere.

Personlig ansvar

I den situasjonen vi står i nå, er det viktig at alle er bevisst på sitt eget ansvar for å forhindre at vi får et større utbrudd med koronasmitte i kommunen. Den aller viktigste regelen er at alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon, som halssmerter, hoste, feberfølelse, rennende nese osv, skal holde seg hjemme fra jobb og skole til man er frisk og situasjonen er avklart. Ta en hjemmetest. Tester utleveres på kommunens teststasjon daglig. Det kan være nødvendig å ta hjemmetest to til tre dager på rad for å få et sikkert bilde på situasjonen. Ta kontakt med kommunehelsetjenesten dersom testen er positiv.

Her kan du bestille koronatest til hjemmetesting: https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Vaksine

Pandemien er ennå ikke over, vi går inn i en vintersesong som kan bli krevende. Hold fremdeles avstand til andre når dette er mulig. Vask hender og vis hensyn til andre. Det er ennå ikke for sent å vaksinere seg, hverken mot korona eller influensa. 

Her bestiller du time til vaksinering (koronavaksine og influensavaksine): https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Koronavaksine Influensavaksine
Drop-in tirsdag 2.11 i Kulturbadet Drop-in 28.10 fra 14-16 i Kulturbadet
Torsdag 4. 11 i Kulturbadet Ved henvendelse til Helsestasjonen, 75 07 51 40
Torsdag 11.11 i Kulturbadet