Formål med planarbeidet

Målet med planarbeidet har vært å tilrettelegge for boligbygging med tilhørende adkomstveger, gang- og sykkelveger samt lekeplasser og grøntstruktur.

 

Planområdet

Området, som er under regulering, er i underkant av 175 daa, og strekker seg fra Radåsmyra til Sivaveien.  De eksisterende boliggatene Liveien, Matstiveien og Høgåsveien omfattes av planarbeidet i tillegg til deler av Bjørkliveien og Fjordveien.  I kommuneplanens arealdel er det avsatt arealer til boliger innenfor planområdet.

Matstia Høgåsen.png

 

Planforslaget

Det er avsatt arealer til  frittliggende småhusbebyggelse (i overkant av 30 tomter), 3 områder med konsentrert småhusbebyggelse, offentlige og private kjøreveger, gang- og sykkelveger samt for leikeområder og grøntstruktur.  I reguleringsbestemmelsene er det føringer for bl.a. byggehøyde, utnyttelsesgrad og terrenginngrep. Dersom du ønsker å studere områder nærmere i 3D kan du gå inn på denne linken: https://eu.opencitiesplanner.bentley.com/norkart/omradereguleringmatstiahogasen

 

Vegnavn

Det er nye adkomstveger i planforslaget.  Følgende vegnavn forslås: Granliveien (for vegtraséene o_KV3 og 4) og Steinstakklia (for vegtrasé O_KV_9).

 

Sakens dokumenter

Sakes dokumenter er tilgjengelig i Alstahaug kommunes planarkiv.

 

Høringsfrist

Frist for å komme med merknader er 15. august 2023.  Eventuelle merknader sendes til post@alstahaug.kommune.no eller Alstahaug kommune, Boks 1006, 8805 Sandnessjøen.

 

Enhet for plan, landbruk og miljø