1. Hold deg hjemme om du ikke føler deg frisk

Ansatte skal ikke gå på jobb dersom man ikke føler seg frisk. Har man fått karantene, skal man selvfølgelig holde seg hjemme.

2. Unngå å samle mange i samme rom

Unngå morgenmøte med mange tilstede i samme rom, eller hold det utendørs. Ha gode interne vaskerutiner på utvendige og innvendige dørhåndtak og toalett. Dette gjelder også ute på byggeplass. Brakker bør ha mulighet for håndvask, eller desinfeksjon.

3. Gjennomfør en risikovurdering

Gjennomfør en risikovurdering/sikker jobb-analyse før oppdraget for å vurdere om det er hensiktsmessig at oppdraget gjennomføres eller flyttes til en ny dato. Spør oppdragsgiver om noen i husstanden er i isolasjon/ karantene og dersom det er tilfellet anbefales det å finne en ny dato for gjennomføring av oppdrag. Dersom oppdraget er av kritisk karakter og må gjennomføres (for eksempel at husstand er uten vann eller varme) bes bedrift ta kontakt med smittevernlege i forkant av oppdrag.

4. Bruk personlig verktøy

Sørg for at ansatte benytter personlig verktøy for å unngå berøringer av andre ansatte. Dersom dette ikke er mulig, sørg for at gripeflater på verktøy rengjøres grundig med vann og såpe. Selvfølgelig: Sørg for at elektrisk verktøy er avslått/ikke tilkoblet strøm under rengjøring.

5. Vask kontaktflater

Be de ansatte ta ansvar og vaske over kontaktflater i servicebil med vann og såpe. Dette gjelder utvendig og innvendig. Innvendig, så gjelder dette ratt, girspak (manuell eller automat) og alle håndtak. Berøringsskjermer i bil kan vaskes med microfiberklut med forsiktig blanding vann/såpe dersom desinfeksjonsservietter ikke er tilgjengelig.

6. Følge FHI sine anbefalinger om håndvask

Alle ansatte skal følge Folkehelseinstituttet sine anbefalinger om grundig håndvask med såpe i minimum 30 sekunder før hvert oppdrag og før måltider. Ved bruk av desinfeksjonsmiddel, er det viktig at hånden fuktes godt, slik at alle flater blir godt desinfisert. Hele hånden skal være synlig fuktig et par sekunder.
Gi informasjon til de ansatte at negler skal klippes og at ringer ikke skal benyttes. Dette for å sikre lettere og bedre håndhygiene. Ha tilgjengelig vanndunk/flaske og såpe tilgjengelig i bil.

7. Hold minimum 1 meter avstand

Hold minimum1 meter avstand til kunder eller andre ute på prosjekt. Unngå å håndhilse. Ikke utfør arbeider hjemme hos mennesker som har fått påvist smitte, eller sitter i karantene.

8. Søke om betalingsutsettelse for kommunale avgifter og skatter?

Søknader om betalingsutsettelse for 1. termin (i inntil 2 måneder) sendes fra den enkelte bedrift til  okonomi@alstahaug.kommune.no