Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
14. oktober:

Influensavaksinering i Alstahaug kommune

Tirsdag 19. oktober fra kl 09.00-18.00 blir det influensavaksinering i Kulturbadet. Det anbefales st... Les mer...

Siste artikler om korona

Status Covid-19 Alstahaug 05.01.21

Kommuneoverlege Kirsten Toft ber kommunens innbyggere være nøye med å følge regjeringens anbefalinger om å holde avstand, begrense sosiale kontakter og unngå å ha besøk hjemme i perioden 4.-18.januar. 

Covid-19-vaksine til innbyggere født i 1956

Innbyggere som blir 65 år i 2021 (født i 1956) vil også tilhøre den prioriterte gruppen for vaksinasjon og vil bli kontaktet med spørsmål om de ønsker vaksine. De kan kontakte vaksinetelefonen om de ønsker rask avklaring. Innbyggere født i 1955 og tidligere ble kontaktet i desember 2020 med spørsmål om de ønsket vaksine. 

Forsterkede smitteverntiltak fra 4. til 18. januar

Ungdomsskolen og voksenopplæringen i Alstahaug starter opp på rødt nivå. Skolene informerer elever og foresatte om hva dette innebærer på den enkelte skole. Barnehager starter opp på gult nivå. Alle treninger og kulturarrangementer utgår inntil 18. januar. Kulturbadet, Helgelandshallen og Stamneshallen holdes stengt inntil 18. januar. Rådhuset vil være stengt og alle ansatte som har mulighet for det har hjemmekontor.

Koronatesting i jula

Parallellt med planleggingen av vaksinering holder vi trykket oppe på testing og smittesporing, for å unngå en oppblomstring av smitte i forbindelse med juletiden. Det vil bli testing gjennom hele jule- og nyttårsfeiringa, også noen helligdager. De eneste dagene vi ikke tester er 24.12, 27.12 og 01.01.2021.

Koronavaksinering

Om alt går som forventet vil de første vaksinene bli godkjent for bruk i EU allerede mandag 21.12.2020. De første dosene kommer sannsynligvis til Norge mellom jul og nyttår, så vi forventer først at vaksinering kan starte i Alstahaug litt utpå nyåret. Hele kommunen jobber nå intenst med å få logistikk og systemer opp å gå slik at vaksinene kan settes så snart de ankommer kommunen.

Besøkende på Alstahaug sykehjem jula 2020

Kjære pårørende og besøkende. Det er fortsatt økte smittetendenser i hele landet og det bekymrer oss. Vi er bekymret for at smitten skal komme inn på sykehjemmet og ramme deres nære og kjære, spesielt i juletiden når mange er ute og reiser. For å kunne holde oversikt over de som kommer på besøk, vil vi fortsatt holde innganger lukket. Dette betyr ikke at sykehjemmet er stengt men at dere må ta kontakt med de respektive avdelingene før dere kommer på besøk, slik at vi kan møte dere når dere kommer og ivareta nødvendige smitteverntiltak.

foto: congerdesign fra Pixabay
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |