Åpenhet fortrenger hemmelighold

Ordførerens hovedbudskap var at overgrep bør prates i hjel. Det er i samfunn preget av hemmelighold at overgrep trives. Det er spesielt viktig at dagens generasjon unge, som har vært kalt "Generasjon perfekt", tør å vedstå seg alle aspekter av livet sitt, ikke bare de positive som formidles i sosiale medier.

Bry dere. Se oss. Lytt til oss. Forstå oss.

Hovedbudskapet fra ungdommen i Alstahaug er at de voksne må forstå utfordringene de unge møter i livet sitt. De må være der, lytte, se, og ta ungdommen på alvor.

"La de små barn komme inn"

Om utstillingen: «La de små barn komme inn» er en installasjon for kirkerom som på en innstendig måte synliggjør et barns indre mørke verden, følelser og reaksjoner som følge av psykisk vold og overgrep. Smerte, isolasjon og raseri er stikkord, men utstillingen viser også strategier for overlevelse, mestring og trøst som en virkelighet ved siden av de farlige og overmektige erfaringene. Utstillingen er delvis basert på kunstneren Vibeke Steinsholms egne barndomserfaringer, men taler også inn mot en global virkelighet; hvor barn i hele vår verden utsettes for fysiske og psykiske overgrep og de virkningene dette får på deres liv (Hentet fra hjemmesiden til Petter Dass museet).

Sandnessjøen ungdomsskole vil lage en utstilling av elevenes verker i skolens bibliotek.