NAV skal bidra til at barn kan delta aktivt i fritidsaktiviteter og på arenaer hvor barn møtes. NAV skal bidra til at barn kan delta aktivt i fritidsaktiviteter og på arenaer hvor barn møtes. Dersom man har lav inntekt, kan man ha rett på livsopphold. Dette kan også innebære rett til å få dekt klær, utstyr og aktiviteter til barn. Utstyr som er nødvendig for å delta på aktiviteter kan også være noe som kan dekkes. Dette kan være i forbindelse med skoleturer eller aktiviteter som foregår i fritiden.

Når det vurderes om man kan ha rett på livsopphold beregnes ikke barnetrygd og barns inntekter av arbeid i ferier og fritid. Disse skal holdes utenfor. 

Dersom du er usikker på om du kan ha rett til stønad kan du kontakte NAV Ytre Helgeland på telefon 5555 3333, du kan komme innom i kontorets åpningstider for en samtale mandag, tirsdag eller torsdag fra klokken 12.00-14.00. Du kan også søke om stønad digitalt på Økonomisk sosialhjelp - Søknader - www.nav.no.

På NAV gjøres det en helhetlig vurdering av den enkeltes situasjon og vurderer om den enkelte har rettigheter til stønad. Hva som beregnes som nødvendig for den enkelte familie varier ut fra den enkeltes families situasjon, bosted, alder og helse. Det tas spesielt hensyn til barn og unge slik at de skal ha mulighet til å delta på skole og fritidsaktiviteter.

Med vennlig hilsen NAV Ytre Helgeland