Ola Kvernberg, jazzmusiker, multiinstrumentalist og fiolinkomponist kjent for sitt virtuose fiolinspill og internasjonale opptredener, vinner av Spellemannpriser og Dnb prisen 2011, Kongsberg Jazzfestival prisen 2012 og Amanda priser 2013, kommer til Konsertscene-Lilletorget Sandnessjøen med et nyt prosjekt: Ola Kvernberg Trio - Northern Tapes; sitt tredje studioalbum.

Ola Kvernberg er endelig tilbake på Jazzland Recordings med bandet som har vært grobunn for mesteparten av hans musikalske utvikling. Med trommis og medprodusent Erik Nylander, bassist Steinar Raknes og trommis og altmuligmann Børge Fjordheim, ble "Northern Tapes" tatt opp på - nettopp - tape, mellom sjøsprøyt og måkeskrik i idylliske Ocean Sound Studios på Giske utenfor Ålesund, i løpet av to intense innspillings faser i 2011.

Musikken på Northern Tapes en blanding av nyskrevet materiale og bearbeidede tema fra filmene "Nord" (2009) og danske "Eksperimentet" (2010). Albumet begynner der forrige album sluttet. På "Northern Tapes" løftes Kvernbergs folkemusikkinspirasjon ytterligere fram i lyset, og den underliggende og suggererende bluegrasstonen tydeliggjøres gjennom et helhetlig repertoar. Med den etterhvert karakteristiske og allestedsnærværende klassiske romantikken i Ola Kvernbergs harmoniske palett, svøpes det hele inn i et intimt, men likevel tidvis stort lydbilde. Northern Tapes er Ola Kvernberg Trio i den mørke høstskogen, aldri mer enn en hårsbredd unna lytteren.

Tre priser har landa på peishylla til Ola Kvernberg siden forrige utgivelse - "Liarbird" ble kåra til årets jazzalbum i flere av landets største aviser, omtalt som et mesterverk av utenlandsk presse, og smykket med Spellemannspris for beste jazzalbum i 2011. I 2012 mottok han Norges største jazzpris - Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris på 300.000. Senest i sommer ble musikken han skrev til spillefilmen "Jag Etter Vind" belønnet med Amanda for beste filmmusikk.

 

Onsdag 13. November, kl. 20:00

Facebook.png Konsertscene-Lilletorget, Sandnessjøen.

Arr. Eva K. Brandth.

Bordreservering og bestilling Mob: 45236816

Inngang 250-

Velkommen!:-)