Kommunens innbyggere ble i vår oppfordret til å komme med innspill til kommuneplanens arealdel med kystsone som nå er under revisjon.
Fristen for dette ble satt til 1.desember i år. Kommunen har kun fått inn en håndfull innspill fra publikum, og fristen for å komme med innspill forlenges derfor ut året.

Her er skjema for å komme med innspill. For at innspillet skal komme på riktig sak er det viktig å merke brevet med «saksnummer 14/1062».

Nå jobber kommunens planleggere med å få på plass fakta og annet grunnlag for videre arbeid. Det er både avholdt møter med noen av områdeutvalgene i kommunen, samt at det er avholdt en idedugnad med kommunestyret. I tillegg er det avholdt møter med noen av sektormyndighetene (dette er statlige etater som spiller en viktig rolle i arealplanleggingen, som for eksempel Norges vassdrags og energidirektorat, Fylkesmannen mv.).

 Innspillene som kommer vil etter hvert vurderes og ses i en større sammenheng når alle innspill, interesser og kunnskap er innhentet. Selv om kommunen nå ønsker å høre befolkningens mening, er det også viktig å gjøre oppmerksom på at innspillene ikke nødvendigvis blir tatt til følge. Men får vi ikke høre hva folk ønsker, så er det også vanskelig å imøtekomme de.

 Etter jul vil arbeidet med å involvere ulike interessegrupper fortsette, gjennom møter med flere av områdeutvalgene og andre berørte parter. I tillegg skal kommunens innbyggere også involveres mer aktivt på ulike vis.

Kommunen tar gjerne også i mot mer generelle innspill fra resten av kommunens innbyggere.
Dette kan for eksempel være innspill knyttet til trafikksikkerhetstiltak, mangel på lekeplasser eller hvordan sentrum bør utvikles.
Dette kan skrives på et vanlig ark, og sendes på e-post eller til:  Alstahaug kommune, Strandgata 52, 8805 Sandnessjøen.