Vi har allerede mottatt mange henvendelser knyttet til trafikksikkerhetsplanen. Dette setter vi stor pris på. I tillegg til å medvirke gjennom post, så har vi gleden av å kunngjøre at vi har utformet et interaktivt kart. Hvor dere kan navigere til et sted i kartet, plassere et punkt og skrive litt om hvorfor stedet oppleves som trafikkfarlig, og eventuelt forslag for hva som kan gjøres for å forbedre trafikksikkerheten der. Innspillene som vi har fått på post til Alstahaug kommune er allerede lagt inn i kartet slik at andre kan se dem hvis man trykker på «se alle forslag». Her kan man også trykke «liker» på forslag man er enig i.

I tillegg til kartløsningen så har vi utformet et spørreskjema for de som heller ønsker å gi et enkelt skriftlig innspill. Alle plattformene for å gi innspill er utformet til å være så enkel som mulig slik at alle kan gi sine innspill. Medvirkningsopplegget for denne planen er lavterskel der vi ønsker å høre fra alle som har et ønske om bedring av trafikksikkerheten, gjerne med konkrete tiltak eller steder som vi kan utbedre. 

Slik kan du gi innspill

1: Marker i kart hvor du vil gi innspill her: Velkommen til medvirkningsplatform for ny trafikksikkerhetsplan – Bentley® OpenCities™ Planner

2: Send oss dine innspill i spørreskjema her: Trafikksikkerhet i Alstahaug (office.com)

3: Send oss et brev: Alstahaug kommune v/ Kommunalteknisk sektor, Strandgata 52 Rådhuset, Postboks 1006, 8805 Sandnessjøen

4: Send oss digitalt brev via e-Dialog: Digitalt brev til Alstahaug kommune (Merkes med "Innspill til Trafikksikkerhetsplan")

Dine innspill er viktige for oss

Alle forslag og henvendelser vil bli tatt i betraktning til utforming av administrasjonens forslag til tiltak når planutvalget skal vedta trafikksikkerhetsplan med handlingsprogram til høsten. Det er ikke satt noen frist for når man har siste mulighet til å gi innspill. Innspillene som gis her vil bli vurdert helt til at politisk utvalg i kommunen har vedtatt å sette planforslaget til høring. Det antas at dette skjer i september i år. Handlingsplanen er en plan over hvilke konkrete tiltak Alstahaug kommune skal igangsette for å nå målsetningene vi har satt oss om å nå nullvisjonen – der vi skal ha null døde og alvorlig skadde i trafikken på veiene våre.