Arkivskapere av kvinnearkiv kan for eksempel være:
- Norske Kvinners Sanitetsforening, lokallag
- Kooperative kvinneforeninger
- Kvinneforening under Redningsselskapet/Redningsskøyta
- Kvinneråd
- Lotteforening
- Avholdsforening
- Revmatikerforbund, lokallag
- Husmorlag
- Syforeninger
- Misjonsforening m.m.

Arkiv i Nordland ønsker å komme i kontakt med de som har deltatt i typiske kvinneforeninger, eller som vet om arkivmateriale etter kvinneforeninger. Mye kan ligge på loft og i kjeller!

AiNs erfaring på arkivfeltet tilsier at slike arkiv vil finnes i mange bygder og byer i Nordland, samt at det bør tas vare på før det er for sent. Denne type arkiv står i fare for å gå tapt for alltid, da det i stor grad er privatarkiv som faller utenfor noen bevaringsordning. AiN vil ta ansvar å samle inn, katalogisere de aktuelle arkivene og tilgjengeliggjøre kildemateriale. De vil også sikre bevaring av dette viktige materialet.

Arkiv i Nordland ber kommunen om å hjelpe oss med å formidle informasjon om projektet, slik at en får samlet inn kvinnearkiv fra hele Nordland, slik at denne samlingen blir mest mulig representativ. Ved å sikre arkivmaterialet vil kvinners samfunnsengasjement i Nordland være dokumentert og kvinner vil vises i arkivet, og dermed også i framtidig historieskrivning.

Du kan kontakte AiN ved arkivar Solveig Lindbach Jensen på telefon 75 51 75 80 / 75 51 75 77. Adressen er: Nordland fylkeskommune, Arkiv i Nordland, Fylkeshuset, 8048 Bodø. E-postadresse: post@nfk.no.

Vedlagt er pressemelding om prosjektet