Alstahaug er en øykommune på Helgeland med ca. 7500 innbyggere. Tettstedet Sandnessjøen er hjertet i kommunen, sentralt plassert i en kystregion som byr på store naturopplevelser. På rekke og rad langs hurtigruteleia og Kystriksveien ligger fjellkjeden De Syv Søstre – en av Norges vakreste og mest særpregede naturperler. Søstrenes skjønnhet kan betraktes fra avstand eller på nært hold fra en av de mange godt merkede turløypene.

Ved foten av den sørligste toppen Breitind ligger det historiske stedet Alstahaug. Her finner du på det samme tunet, en kirke fra 1100-tallet, prestegård fra 1700-tallet og det prisbelønte Petter Dass museet, tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta.

Alstahaug er i tillegg kjent for en rik og veldokumentert vikinghistorie. Denne historien kan best oppleves i langhuset på det gamle høvdingsetet Sandnes.

Det vakre øylandskapet som omgir Sandnessjøen byr på sykkel-, fot-, kajakk-, og båtturer helt utenom det vanlige. Med 24 timers dagslys i sommersesongen får du maksimalt ut av turen.

Velkommen til oss !