Generell info

Alstahaug kommune kan i samarbeid med lokale aktører presentere et variert og spennende tilbud som vi håper mange har lyst til å delta på. Du kan velge så mange kurs/tema som du ønsker avhengig av om du vil være med på ei eller to uker. Det kan være lurt å melde seg på mer enn ett kurs. Får du ikke plass på et kurs, kan du kanskje få det på et annet. 

De fleste kursene foregår over en uke, med oppstart hver ukedag kl. 10.00 og avslutning kl. 14.00/15.00. Her tar vi forbehold om mulige justeringer slik at det passer med buss og andre skyssordninger.  

Så da er det ikke noe å vente på, meld deg på! Du finner påmeldingsskjema under beskrivelsen av hvert enkelt kurs. Dersom du ønsker å melde deg på flere kurs må du fylle ut påmeldingsskjema for hvert kurs du vil delta på. 

Påmeldingsfrist tirsdag 11. juni.

Barn som går tur og rir på hest

Venteliste: Gårdsbesøk - ei uke på Breimo stall og besøksgård | 4.-6. trinn

Hvem: 4.-6. trinn
Hvor: Breimo gård
Når: 24. juni – 28. juni (uke 26) eller 1. juli - 5. juli (uke 27) kl. 10-15

Antall deltakere: 10 per uke
Camp-ansvarlig: Anne-Katrine Herigstad
Assistenter: Stina Gårdvik Klaussen og Sara Lavine Dimmeldal

Bli med på ei hel uke sammen med ulike dyr og varierte arbeidsoppgaver. Dere får lære om mange dyr, lære stell og hva som må til for at dyrene skal ha det bra. Det er mye stell og arbeid som skal til på en gård, men det blir nok tid til å ri på hest og kose med dyrene også. 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og gode uteklær. 

Åpne påmeldingsskjema

Gamingutstyr

Venteliste: E-sport | 7.-9.trinn

Hvem: 7.-9. trinn
Hvor: Esport-rom i Stamneshallen
Når24. juni - 28. juni (uke 26) kl. 10-15

Antall deltakere: 10
Camp-ansvarlig: Sander Johansen
Assistent: Lise Brattli-Sjonbotn

Vi inviterer deg til ei uke med e-sport i vårt gamingrom med 10 gaming-stasjoner. Her kan du få prøve ut nytt utstyr, spille dine favorittspill på Steam og sammen setter vi opp en turnering mot slutten av uka.

Mat, frisk luft, og fysisk aktivitet er like viktig for å yte optimalt i spill som å spille spillet. Derfor blir det både tur, grilling, matlaging og bruk av gymsal i tillegg til masse gaming!

Du må ha med deg: matpakke, drikke og klær for trening, samt innesko.

Åpne påmeldingsskjema

Teatermaske

Ledige plasser: Fyret - Sommerteater | 10-19 år

Hvem: 10-19 år
Hvor: Fyret - Grønnbygget
Når: 24. juni - 28. juni (uke 26) og/eller 1. juli - 5. juli (uke 27) kl. 10-15

Antall deltakere: 18 per uke
Camp-ansvarlig: Anne Meek
Instruktører: Ingrid Steinholt Mortensen, Birgitte Maaike Feddersen, Magnus Lie Øverland og Nicolaj Wamberg. 

Kultur- og teaterverkstedet Fyret ønsker velkommen til to uker med utforsking, lek og moro for deg som er scenevant eller helt ny! Her får du prøve deg på en rekke forskjellige teaterformer som f.eks. pantomime, klovn, figurteater og du får muligheten til å være med på å lage en historie, karakterer og shownummere. På kurset møter du unge og nyutdannede instruktører fra fjernt og nært med bred erfaring innenfor scenekunsten som skal lede dere gjennom disse to ukene. 

Vi skal arbeide for å skape mestring gjennom tilpasset lystbetont teateraktivitet, samtidig som vi skal ha samhandling mellom barn og unge i alle aldre. Vi ønsker også å gi et innblikk i teaterets tverrfaglige verden gjennom arbeid med fysisk teater, historieutvikling og improvisasjon.

Har du et ønske om å stå på scenen? Vil du bli med å skape din helt egen historie sammen med andre? Vil du utforske hvor fantasien kan ta deg? Meld deg på!

Åpne påmeldingsskjema

Leker lagd av tre

Ledige plasser: Sommercamp – Håndverk og kreativitet | 7. -9. trinn

Hvem: 7.-9. trinn
Hvor: Hønshuset verksted – Markvollveien 80
Når: 24. juni – 28. juni (uke 26) kl. 10-14

Deltakere: 10
Camp-ansvarlig: Eline Bergquist
Assistent: Kate Sørdal Hepsø

Hadde det vært kult og lagd sitt eget bordspill? Tegne og svi sitt helt eget bilde på et dørskilt? Lage en gave til noen du er glad i, eller flette en kurv? Bli med på treworkshop på landet. I løpet av uken får du selv velge et prosjekt du vil jobbe med. Vi sager, freser, bruker svipenn, maler eller tegner. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Du må ha med deg: matpakke, drikke, inneklær som er gode å drive praktisk arbeid i og gode uteklær. 

Åpne påmeldingsskjema

Barn i aktivitet ved sjøen

Ledige plasser: Friluftsskole med Helgeland Friluftsråd | 4.-7. trinn

Hvem: 7.-9. trinn
Hvor: Ulike friluftsområder i Alstahaug
Når: 2. juli - 5. juli (tirsdag-fredag i uke 27)

Antall deltakere: 15
Camp-ansvarlig: Helgeland friluftsråd

Helgeland friluftsråd arrangerer friluftsskoler for barn i alderen 10-13 år i flere kommuner på Helgeland. I Alstahaug er friluftsskolen en del av det gratis sommercamp-tilbudet, men påmeldingen skjer direkte til Helgeland friluftsråd.

Program:

Tirsdag: Oppmøte kl. 09.00 ved Tufteparken Åsen. Avslutning kl. 15.00 på samme plass. Deltakerne må møte med klær etter vær. Alle må ha med en liten sekk med skifteklær, mat og drikke.

Onsdag: Oppmøte kl 09.00 på avtalt sted. Avslutning kl 15.00 på samme plass. Deltakerne må møte med klær etter vær. Alle må ha med en liten sekk med skifteklær, mat og drikke.

Torsdag: Oppmøte for avreise til overnattingssted kl. 09.00 på nærmere angitt sted (beskjed om oppmøtested vil bli gitt før friluftsskolen starter).

Alle må selv bære eget utstyr til leirplassen. Utstyrsliste til overnattingsturen vil bli sendt til deltagerne (på mail) før friluftsskolen starter.

Overnatting skjer i lavvoer, med ca 4-6 stykker i hver lavvo.

Fredag: Avslutning og henting kl. 14.00 ved overnattingsstedet.

Praktisk info:

Mat torsdag-fredag:
Deltakerne må ta med all tørrmat og drikke til eget bruk. Arrangøren sørger for middag og litt turgodis. Vi ønsker at dere ikke tar med godteri og brus.

Mobiltelefon:
Vi ønsker en mobilfri skole. Hvis noen allikevel har med mobiltelefon, samler vi de inn, og de blir levert tilbake på slutten av dagen. Lederne har telefoner som kan lånes ved behov.

Foto og media:
Under friluftsskolen kan det hende at medier besøker oss. De som ikke vil bli fotografert og ikke vil bli lagt ut på sosiale medier må gi beskjed om dette.

Til infoside og påmeldingsskjema