Om appen

Vår app er inspirert av appen og arbeidet som er gjort i Bydel Gamle Oslo i Oslo kommune. Innholdet i Ung i Alstahaug er utarbeidet i samarbeid med Alstahaug ungdomsråd og aktuelle kommunale tjenester, og omfatter en rekke ulike aktiviteter og tilbud innenfor kultur, fritid og frivillighet. Dette inkluderer alt fra idrett og musikk til kunst og kulturarrangementer, samt muligheter for å delta i frivillig arbeid og andre sosiale aktiviteter.

Flere språk og enkel bruk

Ung i Alstahaug er tilrettelagt den flerspråklige befolkningen i kommunen ved at man kan velge hvilket språk innholdet presenteres på. Målet er å gjøre det enkelt for barn og unge å finne og delta på aktiviteter som passer deres interesser og behov, uavhengig av kulturell bakgrunn og språkbarrierer.

Appen er enkel å bruke, med en oversiktlig og lettnavigerbar design. Vi håper at appen skal bidra til å øke tilgjengeligheten av aktiviteter for barn og unge i Alstahaug kommune, og at den skal være et nyttig verktøy for å bidra til økt sosialt samvær og bedre psykisk helse.

Gratis

Vi håper at Ung i Alstahaug vil bli godt mottatt av barn og unge i kommunen, og at den vil bidra til å øke bevisstheten om og tilgjengeligheten av de mange ulike aktivitetstilbudene som finnes i Alstahaug. Appen kan lastes ned gratis fra App Store og Google Play, og er selvsagt helt gratis å bruke. Innholdet kan også sees på websiden ungialstahaug.no

Lansering

Appen ble lansert tirsdag 10. januar, på livesending fra Kulturbadet. Se sendingen i opptak her: