To doser med tre ukers mellomrom

For å oppnå beskyttelse mot koronavirus må du få to doser vaksine satt med tre ukers mellomrom. Det vil ikke bli drop-in system slik som ved vanlig influensavaksinering, der man står i kø og venter på tur. Ved denne vaksineringen vil man få tildelt time for vaksinering i to omganger med tre ukers mellomrom, slik at du vet når og hvor du skal møte opp for å få satt dine doser med koronavaksine.

Prioriteringliste

Dessverre vil det ikke være nok vaksiner til alle i starten. Det er derfor utarbeidet en nasjonal prioriteringsliste for hvem som skal tilbys vaksiner først, og denne prioriteringsrekkefølgen vil også vi i Alstahaug følge.Disse skal prioriteres:

  1. Alle sykehjemsbeboere skal vaksineres først
  2. Innbyggere over 65 år, der vi starter med de eldste og arbeider oss nedover i årsklassene.
  3. Andre aldersgrupper med underliggende risikofaktorer.

Denne prioriteringen vil følges slavisk. Det vil derfor ikke ha hensikt å ta kontakt med enten koronateamet eller fastlegen for å få plass tidligere i vaksinekøen.

Si ja til vaksine

Kommuneoverlegen anbefaler alle som får tilbud om vaksine å akseptere tilbudet og takke ja til vaksinen. For at vaksinen skal ha effekt er det viktig at mange nok har mottatt vaksinen slik at en høy nok immunitet oppnås i befolkningen. Kun på den måten vil viruset ikke få nok uvaksinerte innbyggere å smitte og formere seg videre i. Ved å vaksinere deg beskytter du de mest sårbare.

Det er gratis og frivillig å vaksinere seg

Å vaksinere seg er gratis. Det er likevel frivillig å la seg vaksinere. Det er derfor viktig for oss som kommune å ha oversikt over hvem av våre innbyggere som ønsker å få vaksine, slik at vi kan planlegge antall doser og logistikken rundt vaksineringen på en god måte.

Alle innbyggere over 65 år vil bli oppringt

For å få oversikt over hvem som vil ha vaksine vil alle innbyggere over 65 år bli ringt opp i løpet av de tre første dagene i neste uke. hvis du blir oppringt får du spørsmål om du ønsker å motta vaksinen når denne kommer til kommunen. Det er da viktig at du, eller dine pårørende i denne aldersgruppen, har tatt stilling til dette spørsmålet, og kan svare ja eller nei til den som ringer og spør. Konkret time med oppmøteidspunkt vil du få senere, når vi i kommunen får beskjed fra Folkehelseinstituttet når vaksinene kommer til kommunen.

Møt til oppsatt tid

Når du har fått time, er det svært viktig at du møter opp til oppsatt tid. Vaksinene har kort holbarhet, og vi ønsker ikke at noen doser går til spille. Følg derfor med på informasjonen som kommer fortløpende fra kommunen om dette temaet framover. Vi vil etter jul opprette en egen vaksinetelefon for vaksinespørsmål