• Viljestyrke er den egenskapen folk flest mener de har aller minst av, men viljestyrke er langt ifra bare en egenskap man har mye eller lite av. I stedet tyder mye på at den er som en muskel.
  • Forskning viser at når du har motstått noe, f.eks fristelsen til å dytte i deg et lekkert kakestykke, så mister viljestyrken din mye av kraften sin – akkurat som en muskel, etter noen repetisjoner på ditt lokale treningssenter.
  • Viljestyrke er noe vi bruker nesten hele tiden: Når du prøver å beherske deg i et kjedelig møte, når du kjemper mot å gå inn på nettaviser i arbeidstiden, når du går forbi sjokoladehyllen i butikken og når du må ta deg sammen for ikke å kjefte på ungene dine. Du bruker viljestyrken hele dagen og når kvelden kommer er evnen til å motstå fristelsene betraktelig dårligere.
  • Du får høre om den underlige forskningen på viljestyrke, får forklart linken mellom marshallows og suksess og ikke minst hva man bør gjøre for å oppnå målene sine.

Jan-Ole Hesselberg holder faglig solide foredrag innen psykologi, effektiv kommunikasjon og atferdsendring. Med humor, uten «visdomsord.» Han brenner for kunnskapsformidling og er heldig som får muligheten til å gjøre dette gjennom foredrag, podcast og i media.Altfor mange foredragsholdere lover altfor mye. Det skal (heldigvis) mer til å endre privatliv, arbeidsliv og bedrifter enn 45 minutter med en polfarer eller Twitter-ekspert. Jan-Ole lover lite annet enn et foredrag med faglig tyngde, lite tekst og flere overraskelser – servert med engasjement og gestikulering.  Det kurerer verken depresjoner eller dårlig arbeidsmiljø, men tilbakemeldingene tyder på at tilhørerne har blitt både underholdt og fått noe nytt å tenke på.

Høsten 2012 dukket han opp som medprogramleder i TV-serien «Folkeopplysningen« på NRK1, og siden da har han hatt en fot innen TV-produksjon. Nå jobber han i Teddy TV, hvor han har gleden av å være fagansvarlig for neste runde av «Folkeopplysningen» og «Typisk deg». Jan-Ole trives imidlertid godt som psykolog og har beholdt privatpraksisen ved siden av formidlingsarbeidet.

Tema han snakker om inkluderer hjernens feilslutninger, effektiv kommunikasjon, psykisk helse, atferdsendring, atferdsøkonomi, risikokommunikasjon, psykologimyter, mm.
Jan-Ole kan også bookes som konferansier.