Generell info

Alstahaug kommune kan i samarbeid med lokale aktører presentere et variert og spennende tilbud som vi håper mange har lyst til å delta på. Du kan velge så mange kurs/tema som du ønsker avhengig av om du vil være med ei eller to uker. Det kan være lurt å melde seg på mer enn et kurs. 

De fleste kursene foregår over en uke og alle dager er fra kl 10.00-14.00/15.00 Her tar vi forbehold om mulige justeringer slik at det passer med buss og andre skyssordninger.  

Så da er det ikke noe å vente på, meld deg på! Du finner påmeldingsskjema under beskrivelsen av hvert enkelt kurs. Dersom du ønsker å melde deg på flere kurs må du fylle ut påmeldingsskjema for hvert kurs du vil delta på. Påmeldingsfrist søndag 11. juni.

Sommercamp spesial | 4. – 6. trinn

Hvem: 4. - 6.trinn
Hvor: Ungdomsskolen
Når:  26. juni - 28. juli kl. 10-14

Deltakere: 12
Camp-ansvarlig: Jeanette Mula Larsen
Assistent: Sander Johansen

Kanskje du ikke har mulighet å være med en hel uke? Da er denne campen på 3 dager med ulike aktiviteter! Dette er en camp med mye forskjellig, det vil blant annet bli inne- og uteaktivitet, matlaging og masse sosial aktivitet. 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og gode uteklær. 

Gå til påmelding

Gårdsbesøk - ei uke på Breimo stall og besøksgård | 4.-6. trinn

Hvem: 4.-6.trinn
Hvor: Breimo gård
Når: 3. juli - 7. juli eller 10. juli - 14. juli fra kl. 10-15

Deltakere: 10 pr uke
Camp-ansvarlig: Anne-Katrine Herigstad
Assistenter: Sondre Tobias Rønning (uke 27 og 28) og Julianne Jensen Åkerøy (uke 27 og 28)

Ei hel uke sammen med ulike dyr og med ulike arbeidsoppgaver. Dere får lære om mange dyr, lære stell og hva som må til for at dyrene skal ha det bra. Det er mye stell og arbeid som skal til på en gård, men det blir nok tid til å ri på hest og kose med dyrene også. 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og gode uteklær. 

Gå til påmelding

E-sport | 7.-9.trinn

Hvem: 7.-9.trinn
Hvor: Esport-rom i Stamneshallen
Når: 26. juni - 30. juni fra kl. 10-15

Deltakere: 10 pr uke
Camp-ansvarlig: Sondre Tobias Rønning
Assistent: Julianne Jensen Åkerøy

Vi inviterer deg til ei uke med e-sport i vårt gamingrom med 10 gaming-stasjoner. Her kan du få prøve ut nytt utstyr, spille dine favorittspill på Steam og sammen setter vi opp en turnering mot slutten av uka.

Mat, frisk luft, og fysisk aktivitet er like viktig for å yte optimalt i spill som å spille spillet. Derfor blir det både tur, grilling, matlaging og bruk av gymsal i tillegg til masse gaming!

Du må ha med deg: matpakke, drikke og klær for trening, samt innesko.

Gå til påmelding

Fyret - Sommersirkus | 10-19 år

Hvem: 10-19 år
Hvor: Fyret - Grønnbygget
Når: 26. juni - 30. juni og/eller 3. juli - 7. juli kl. 10-15

Deltakere: 18 per uke
Camp-ansvarlig: Anne Meek

Instruktører:

Ingrid Steinholt Mortensen begynte på Fyret som 8-åring. Siden har hun gått på Romerike Folkehøgskole og Forstudium teater før hun tok skuespillerutdanning ved Jacques Lecoqs teaterskole i Paris. Ingrid var instruktør på Fyret i 20221-22. Hun har vært engsjert som frilanser ved Nordland Teater , Teaterkompaniet Fyret og flere  uavhengige kompanier.

Birgitte Feddersen, Student ved OsloMet - Birgitte kommer fra Kristiansand og startet med barne- og ungdomsteater da hun var 8 år. Nå er hun 24 år og studerer drama- og teaterkommunikasjon i Oslo. Der er hun også regissør i en teatergruppe for ungdom. Tidligere har hun vært med som skuespiller i et teaterkompani, satt opp en studentrevy og hatt sommerkurs i teater for barn. Hun har stor kjærlighet for teater og gleder meg veldig til å jobbe med dere!

Sanna Kristoffersen, fra Sandnessjøen - Har gått på fyret siden hun var 6 år, og deretter på dramalinjen ved polarsirkelen Videregående på Mo. Etterpå har hun gått et år på Romerike Folkehøyskole, studert litteraturvitenskap og nå går hun første året på bachelor i Drama og Teaterkommunikasjon ved Oslomet. 

Eline M Eriksen Dybfest - Har en bachelor i produksjonsdesign fra Storbritannia.Har jobbet i den norske film og tvbransjen siden 2020. Har erfaring innen teater, og jobbet nylig som scenografilærer på Romerike Folkehøgskole. Har en lidenskap for bærekraftig og sirkulært design, med fokus på grønn scenografi

Du kan VÆRE MED PÅ AKTIVITER SOM 

KLOVN
ARBEID MED DYR OG DYREMASKER
ENKEL AKROBATIKK
SMINKE
SJONGLERING
DIVADLO

Vi jobber fra 10-1500 hver ukedag. ALLE MÅ HA MED GOD MATPAKKE. Du kan være med i en eller to uker. 

Gå til påmelding

Friluftsskole med Helgeland Friluftsråd | 4.-7. trinn

Hvem: 4.-7.trinn
Hvor: Tufteparken/Åsen
Når: 4. juli -7.juli kl. 10/9-14

Tirsdag: Oppmøte kl. 10.00 ved Tufteparken Åsen. Avslutning kl. 14.00 på samme plass. Deltakerne må møte med klær etter vær. Alle må ha med en liten sekk med skifteklær, mat og drikke.

Onsdag: Oppmøte kl 09.00 på avtalt sted. Avslutning kl 14.00 på samme plass. Deltakerne må møte med klær etter vær. Alle må ha med en liten sekk med skifteklær, mat og drikke.

Torsdag: Oppmøte for avreise til overnattingssted kl. 09.00 på nærmere angitt sted (beskjed om oppmøtested vil bli gitt før friluftsskolen starter).

Alle må selv bære eget utstyr til leirplassen. Utstyrsliste til overnattingsturen vil bli sendt til deltagerne (på mail) før friluftsskolen starter.

Overnatting skjer i lavvoer, med ca 4-6 stykker i hver lavvo.

Fredag: Avslutning og henting kl. 14.00 ved overnattingsstedet.

Mat torsdag-fredag:

Deltakerne må ta med all tørrmat og drikke til eget bruk. Arrangøren sørger for middag og litt turgodis. Vi ønsker at dere ikke tar med godteri og brus.

Mobiltelfon:

Vi ønsker en mobilfri skole. Hvis noen allikevel har med mobiltelefon, samler vi de inn, og de blir levert tilbake på slutten av dagen. Lederne har telefoner som kan lånes ved behov.

Foto og media:

Under friluftsskolen kan det hende at medier besøker oss. De som ikke vil bli fotografert og ikke vil bli lagt ut på sosiale medier må gi beskjed om dette.

Påmeldingsavgift

Friluftsskole/sommercamp Alstahaug 2023 er en del av Alstahaug kommunes sommercamp, og er gratis for alle som melder seg på.

Ekstern påmelding: https://www.deltager.no/event/422245#init

 

Sommercamp – Håndverk og kreativitet | 7. -9. trinn

Hvem: 7.-9. trinn
Hvor: Hønshuset verksted – Markvollveien 80
Når: 26.juni – 30. juli kl. 10-14

Deltakere: 10
Camp-Ansvarlig: Eline Bergquist
Assistenter: Mathias Larsen

Hadde det vært kult og lagd sitt eget bordspill? Tegne og svi sitt helt eget bilde på et dørskilt? Lage en gave til noen du er glad i, eller flette en kurv? Bli med på treworkshop på landet. I løpet av uken får du selv velge et prosjekt du vil jobbe med. Vi sager, freser, bruker svipenn, maler eller tegner. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Du må ha med deg: matpakke, drikke, inneklær som er gode å drive praktisk arbeid i og gode uteklær. 

Gå til påmelding