Hvis samlet inntekt er lavere enn 486.750,- kan du søke om å betale mindre for barnehageplassen

En ny nasjonal ordning for reduksjon av foreldrebetalingen ble innført 1. mai 2015. Den går ut på at ingen husholdninger skal betale mer enn 6 prosent av inntekten sin for en barnehageplass. I 2015 gjelder det for husholdninger som har samlet inntekt som er lavere enn 486.750,-

Hvis samlet inntekt er mindre enn 417.000,-, og du har barn som er tre, fire eller fem år gamle, kan du søke om 20 timers gratis oppholdstid i barnehagen

Fra 1. august 2016 utvides ordningen med gratis kjernetid i barnehagen till også å gjelde treåringer- Dermed har alle tre-, fire- og femåringer, og barn med utsatt skolestart, som bor i husholdninger med lav inntekt rett til å få 20 timer gratis oppholdstid i barnehage per uke. Den ordningen gjelder for familier eller husholdninger som har en samlet inntekt på mindre enn 417.000,- kroner.

Ordningen er regulert i forskrift om foreldrebetaling i barnehager. Målet med forskriftsendringene er å innføre en bedre sosial profil på foreldrebetalingen i barnehage, og legge til rette for at flere får mulighet til å benytte tilbud om barnehageplass gjennom å senke prisen for familier med lav inntekt.

Hva slags dokumentasjon må leveres med søknaden?

  • Selvangivelsen(e) skal legges ved søknaden som dokumentasjon
  • Siste lønnslipp - for å dokumentere eventuelle inntektsendringer

Hvis du har spørsmål kan du ta kontakt med kommunen.

Alle må søke på nytt for neste barnehageår

Foresatte som har rett på redusert foreldrebetaling eller gratis kjernetid i barnehage må dermed søke for hvert barnehageår. Etter 1 år må det søkes på nytt med ny dokumentasjon.

Klikk her for å gå til søknadsskjema - redusert foreldrebetaling i barnehagen

Klikk her for å lese mer om ordningen på Utdanningsdirektoratets hjemmeside

 

Med vennlig hilsen, Oppvekst/kultur, Maia Vistnes