John Degenkolb måtte igjen se slått på målstreken, denne gangen dog uten tekniske problemer. Vinneren Van Poppel var godt fornøyd med å slå dagens kanskje største favoritt, selv om det bare var med noen få centimetere. Til tross for at han nå halvveis ut i rittet leder sammenlagt, satser han ikke på sammenlagtseier.

- Laget gjorde en fantastisk jobb i dag. Det var en tøff sprint etter en hard dag på sykkelen, men jeg er veldig fornøyd med å vinne i dag. I morgen blir det derimot en veldig tøff dag, hvor jeg ønsker å hjelpe laget mitt og gi tilbake for hjelpen jeg fikk av de i dag, sa Danny etter målgangen.

Van Poppel har nå både den blå og oransje trøya, den grønne sprinttrøya og den hvite ungdomstrøya.

Sterk nordmann i brudd

Adrian Aas Stien fra Joker Byggtorget initierte tidlig dagens brudd, og med seg fikk han fem mann, deriblant Carl Fredrik Hagen fra Sparebanken Sør, og Audun Brekke Fløtten fra Ringerikes Kraft. Sven Erik Bystrøm og Viatcheslav Kouznetsov måtte også i dag jobbe hardt med å redusere gapet for Katusha og Kristoff, men fikk etterhvert hjelp av FDJ og Giant-Alpecin.

Med dagens plassering ligger Kristoff nå på en fjerdeplass i kampen om sammenlagtseieren, kun fire sekunder bak Van Poppel. Han er fire poeng bak samme mann i kampen om den grønne trøya.

I kampen om klatretrøya er den beste norske Krister Hagen, som har fire poeng opp til lederen Kevin Van Melsen.

Dagens 198,5 km lange etappe startet i Mo i Rana i Helgeland, før det ble kjørt sørover til Korgfjellet, og videre til Mosjøen. Deretter dro feltet nord-vest mot Leland og ned til Sandnessjøen – med målgang etter to runder rundt byen på omtrent 14 km per runde.

Etapper i Arctic Race of Norway 2016:

➢ torsdag 11. august, etappe 1: Fauske - Rognan, 176 km

➢ fredag 12. august, etappe 2: Mo i Rana - Sandnessjøen, 198 km

➢ lørdag 13. august, etappe 3: Nesna - Korgfjellet, 160 km

➢ søndag 14. august etappe 4: Polarsirkelen (Rana Kommune) - Bodø, 193 km