Alstahaug kommune legger ut informasjon om vaksineringsstatus hver uke på kommunens hjemmeside:

https://www.alstahaug.kommune.no/status-for-vaksinering.550850.no.html

De neste to ukene er vaksinene avsatt til revaksinering (dose 2)

I de neste to ukene (uke 22 og 23) vil det dessverre komme få doser til kommunen som kan brukes til ny-vaksinering. Alle som har fått dose 1 og er i risikogruppene skal revaksineres 6 uker etter første dose er satt, i tillegg til at innbyggere som har fått første dose med AstraZeneca før dette ble stoppet i februar og mars skal tilbys 2. dose de to neste ukene. De neste to ukene får vi dessverre et antall vaksinedoser som kun tilsvarer revaksineringsantallet, og tilnærmet ingen doser til ny-vaksinering. Denne stoppen i ny-vaksinering skjer helt uavhengig av den nylig vedtatte vaksinasjonsfordelingsendringen. 

Geografisk omfordeling av vaksiner

Den nylig vedtatte skjevfordelingsstrategien innebærer at Alstahaug vil få en betydelig mindre andel vaksiner i juni og starten av juli, og at vaksineringen vil ta lengre tid å få gjennomført her hos oss. Dette har ikke vaksinasjonskontoret kunnet forutse og derfor ikke hatt med i våre tidligere planer.

Denne endringen gjør nå videre planlegging mer komplekst, både for oss i vaksineteamet og våre innbyggere som venter på vaksinen. Ingen beklager dette mer enn vi som jobber med dette daglig og ønsker å få hele  befolkningen vaksinert så raskt som mulig.

Befolkningsvaksinering

Det er fremdeles er innbyggere igjen i risikogruppene som skal vaksineres før det åpnes for vaksinering av den generelle «befolkningen», altså de som er under 65 år uten de underliggende sykdommene som definerer risikogruppene. Vi har ca 160 innbyggere igjen i risikogruppene som ennå ikke har fått tilbud om første vaksinedose. Disse vil bli prioritert og kontaktet fortløpende når vi får doser tilgjengelig.

Egenpåmelding til vaksinering

Når det blir klart for vaksinering av befolkningen vil det åpnes for selvpåmelding til vaksine, dvs at du kan melde deg på en time til vaksinering via kommunens hjemmeside. Det vil komme mer informasjon om dette i media når dette er klart. Per i dag er det umulig å estimere når du vil få første dose vaksine, da dette avhenger av antall vaksiner kommunen får tildelt fra staten. Alle må være forberedt på å få sin første vaksinedose i årets feriemåneder, og alle bør prioritere dette. Du vil være fullvaksinert 12 uker etter første dose er satt.

Vi som jobber med dette gjør alt vi kan for å få gjennomført vaksineringen i tråd med de nasjonale forventningene til vaksinasjonsprogrammet. Vi har ikke latt en eneste vaksinedose gå til spille i vår kommune, og alle satte vaksiner har så langt gått til prioriterte vaksinemottakere.