Vil du rydde?

Uansett om du ønsker henting eller vil levere selv, så ber vi deg om å gjøre følgende:

Før aksjonen:

Registrer din aksjon i Ryddeportalen til Hold Norge rent, og knytt aksjonen din til Søndre Helgeland Miljøverk IKS når du registrerer den.
Kontakt SHMIL på telefon 75 11 39 50 og avtal et sted der du skal sette avfallet, eller si fra hvis du har tenkt å levere det selv.
Du kan hente gratis ryddesekker på alle gjenvinningsstasjoner og alle kommunehus/servicetorg.

Etter aksjonen:

Sette sekkene på avtalt sted (eller lever dem selv på en gjenvinningsstasjon) og gi beskjed til SHMIL om at du er ferdig og hvor mye avfall det ble. Send dem gjerne et bilde av avfallet/sekkene.
STRANDRYDDEAVFALL SKAL IKKE LEGGES IGJEN I ELLER VED SAMLINGSPUNKT FOR FRITIDSRENOVASJON!!!! AVFALLET TAS IKKE PÅ ORDINÆR RUTE, DERFOR MÅ ALLE SOM HAR BEHOV FOR HENTING TA KONTAKT MED SHMIL
Registrer også mengdene og andre resultater fra aksjonen i ryddeportalen – “rydde”

Planlegger du å gjennomføre en større aksjon eller koordinerer flere ryddelag kan det være mer hensiktsmessig å få tilkjørt en container. Kontakt SHMIL i god tid før aksjonen så kan dere finne en god løsning.

SHMIL’s samarbeid for innhenting av avfall:

SHMIL IKS har inngått samarbeid med oppdrettsnæringen, MOWI, Nova Sea og LetSea, samt foreningen In The Same Boat. De hjelper til med å få hentet inn avfall på kysten der det ikke er mulighet for å hente avfall med bil. Det SHMIL trenger av opplysninger da, er kartkoordinater på hvor avfallet ligger, og bilde av avfallet. Avfallet legges så nært strandlinjen som mulig, og sikres slik at det ikke spres med vær og vind. SHMIL har i år kjøpt inn bigbags for bruk på sånne plasser, som gjøre jobben enklere for de som henter det inn, samt enklere og sikre.

Ta kontakt med SHMIL ved behov for disse.