banner-2015-1000x325.png

Alstahaug kommune oppfordrer skoler, barnehager, lag, foreninger, nabolag og andre privatpersoner til å finne seg ei strandlinje (avklar strandryddinga med grunneier), og rydde denne for plast og søppel. Innsamlingssekker og hansker kan hentes på SHMIL's innsamlingsstasjon på Strendene. 

Registreringsskjema

Skjema må være utfylt og følge innsamlingssekker for at de skal kunne leveres gebyrfritt. Dersom du/dere transporterer søppelet til SHMIL selv: Lever registreringsskjema til SHMIL når du/dere leverer strandsøppelet. Er det ønskelig at sekkene hentes: Ta kontakt med ALstahaug kommune, ved landbruks- og miljøvernsjef når sekker er klar til avhenting. Legg registreringsskjema i en plastlomme og fest det godt til en av søppelsekkene.

Strandryddedagen

Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende miljøbegivenhet der Norges strender ryddes frie for plast og søppel. Hold Norge Rent arrangerte i 2014 aksjonen for fjerde gang og for fjerde år på rad ble det satt ny rydderekord på Strandrydderdagene. Da var 12 191 personer ute og ryddet. i alt ble 522 strender, som til sammen dekker 320 000 meter kystlinje, ryddet for søppel i Norge. Aldri har så mye søppel blitt funnet, og aldri før har så mange strender vært frie for plast og søppel. Det ryddes i alle fylker og engasjementet er stigende over hele landet. I Alstahaug var det 195 personer som deltok under aksjonen i fjor og det ble ryddet 22 750 meter strandlinje.

Aksjonsdagene i Alstahaug er torsdag 7., fredag 8., lørdag 9. og søndag 10. mai

Alstahaug kommune oppfordrer flest mulig til å delta og med det tenke globalt - handle lokalt

Mvh ordfører Bård Anders Langø og Hans Løvmo, Landbruks- og miljøvernsjef (tlf 75075627)