Som ledd i å trygge og oppgradere skoleveien, er det i trafikksikkerhetsplan for perioden 2009-2012 vært uttrykt behov for fortau langs Snorres gate.
Planarbeidet er utløst av etablering av dette fortauet og derigjennom behov for kulvert under Snorres gate.

I Foged Falchs vei, sørvest i planområdet, er det i dag et område med kommunale boliger. Disse er i svært dårlig forfatning. En sanering av eksisterende bebyggelse, og
oppføring av nye boliger, er vurdert å være den beste løsningen. Dette utløser også plankrav. Et større område, bestående av eksisterende bebyggelse og friområde, er også tatt med i planområdet. Disse områdene er i dag uregulerte. I tillegg legger planforslaget til rette for nye fortau, gang- og sykkelveier og lekeplasser. Selv om det per i dag ikke er midler til å opparbeide dette, vil en regulering av arealene sikre at tiltakene kan gjennomføres i framtiden, uten behov for ny planprosess. Det er ikke press på fortetting i området i dag. Erfaring fra andre steder viser at dette stadig blir aktuelt og kommunen mangler da verktøy til å styre fortettingen. Når området nå reguleres, er det også hensiktsmessig å utarbeide bestemmelser og retningslinjer for fortetting i området.