Kommunen skal, dersom det er mulig, legge til rette for at norske studenter som skal til utlandet skal få dose to før utreise. Det kan bety at intervallet mellom dosene kortes ned, dersom dette er praktisk mulig. Minimumsintervallet på 3 uker mellom vaksinedosene må overholdes. Utenlandsstudenter skal ikke prioriteres til dose 1 av koronavaksinen.

Dette skriver FHI i informasjonsbrev nr 21 om koronavaksinasjonsprogrammet (mottatt 15. juni):

I informasjonsbrevet om sommervaksinering oppfordret FHI kommunene til å finne løsninger slik at norske studenter som skal studere i utlandet kan få to doser før utreise. FHI vil presisere at oppfordringen ikke betyr at utenlandsstudenter skal prioriteres som gruppe og før det etter alder er deres tur. Dette er ment som en åpning for at kommunene kan, hvis de selv finner det mulig, finne praktiske løsninger for at den enkelte utenlandsstudent kan rekke å få begge doser før avreise.

Så langt er vi kommet med vaksineringen i Alstahaug

I uke 25 og 26 vaksineres innbyggere som er 50 år eller eldre. Det vil si at vi er startet på gruppe 9 i FHIs prioriteringsliste, som er 45-54 år. Når de fleste i denne aldersgruppen har fått tilbud om vaksine åpner vi for egenbestilling for gruppe 10, det vil si innbyggere mellom 18-24 år, samt 40-44 år. Deretter kan innbyggere i alderen 25-39 år (gruppe 11) bestille time til vaksinering. Informasjon om ledige timer legges ut ukentlig og vi oppfordrer alle til å følge med på når det åpnes for timebestilling deres aldersgruppe. 

Vaksineteamet i Alstahaug.