Den ydmyke 21 åringen, som gjør sin andre opptreden i Arctic Race of Norway, er derimot mer forsiktig i å omtale sine egne muligheter.  
 
- Det er selvfølgelig kjekt å høre av Kristoff, men det kan bli både veldig bra - og det kan bli litt mindre bra. Jeg har kjent meg i god form på trening, men det er mange gode navn med og det er ingen som helt vet hvor tøff den tredje etappen blir, sier Eiking.
 
Med seg på FDJ-laget har Eiking blant annet franskmannen Arnaud Démare, som vant Milan-San Remo tidligere i år. Eiking kjører for Démare på etappene hvor det forventes å bli spurtavslutning, men målet er å være med å kjempe om en sammenlagtseier til slutt.
 
- Jeg skal være fornøyd med en topp tre plassering om beina er ordentlig med. Men ambisjonen min er å vinne, det kan jeg ikke nekte for.  Jeg vil gjøre mitt beste dersom muligheten byr seg, sier Odd Christian Eiking.
 
- Norges mest spennende rytter
Det er ikke bare Kristoff som har tro på Eiking. I 2014 ble den da 19 år gamle rytteren, som opprinnelig er fra Stord, omtalt av Johan Kaggestad som ”Norges mest spennende rytter” under et intervju med Aftenposten. Selv er han klar på at hans langsiktige ambisjonen er å kjempe i toppen av Tour de France.
 
- Drømmen er å kjempe i sammendraget i TDF. Jeg vet at det ikke skjer med det første, og at det kommer til å kreve en del tid. Jeg håper jeg skal klatre bedre og bedre, og etterhvert kunne være med å kjempe om gode plasseringer sammenlagt.
 
Første test i Grand Tour blir allerede neste uke, når han skal ut i Spania Rundt. Der forventes han ikke å prege rittet like mye som i Arctic Race, men satser mer på gode enkeltetapper.