Fortsatt viktig å teste seg

Det er fortsatt viktig å teste seg. Det gjelder både hvis du kjenner symptomer, bor sammen med en smittet, er nærkontakt med en smittet eller tror du kan være smittet. Oppfordringen gjelder fortsatt også for deg som er fullvaksinert. Testingen foregår på teststasjonen med PCR mandag og torsdag, eller med hurtigtest som utleveres på teststasjonen daglig. Du oppsøker teststasjon bare hvis du har fått en positiv selvtest og må få den bekreftet, eller hvis du har problemer med selvtesten. 

Hvem kan bruke selvtest?

Nærkontakter som er hustandsmedlemmer og tilsvarende nære som for eksempel en kjæreste. De kan teste seg ut av smittekarantene, men må altså sørge for å holde avstand til den som er smittet. Nærkontakten må teste seg daglig i sju dager. Øvrige nærkontakter er ikke pålagt karantene eller testing. Men det er anbefalt at de tester seg to ganger med ett døgns mellomrom.

Hva hvis testen er positiv?

Hvis en selvtest er positiv skal du kontakte kommuneoverlege umiddelbart. Kommuneoverlege nås på telefon 99047100. Legg igjen beskjed dersom det ikke oppnås kontakt ved henvendelse. Etter at du har testet positivt skal du i hjemmeisolering i minimum 5 dager. Positive hjemme- hurtigtester skal verifiseres med en PCR-test på teststasjonen

Er det noe du lurer på?

Du bestiller test på remin.no. Du vil da få oppgitt et tidspunkt for henting av test-kit ved Testteltet på Rådhuset.

Ring eller send melding til koronatelefonen på 909 63 109. Telefonen besvares mandag-onsdag fra kl 0900 -1100, og fredag 0800-0900.

Du kan også sende en mail på mailadresse korona@alstahaug.kommune.no.

Tusen takk for at du lar deg teste!                  

Hilsen oss i Team Corona