Bestill test på nettet

Dersom du trenger test, er det enkleste å registrere deg på vårt digitale bestillingsskjema. Skjemaet er sikkert, og du bruker bank-id for innlogging. Når du har bestilt test vil du bli kontaktet for nærmere avklaring av oppmøtetidspunkt.

Hurtigtest

Mange spør oss om hurtigtest. Hurtigtestene er til hjelp ved utbrudd med mange nærkontakter der smittesporing kan igangsettes raskt dersom positive tester avdekkes raskt. Imidlertid er de ikke like sikre som en «vanlig» test, og alle negative hurtigtester må dobbeltsjekkes med vanlig test. Det betyr at for alle praktiske formål og slik situasjonen er i dag, så vil en «vanlig test», testen som sendes til Bodø, være den sikreste og mest pålitelige testen å bruke. Stort sett kommer svaret i løpet av ett- til to døgn, og du leser svaret selv på helseNorge.no

Takk til innbyggerne i Alstahaug

Kommuneoverlegen og koronateamet ønsker å takke alle som villig lar seg teste etter reiser, ved vond hals eller mistanke om kontakt med viruset på andre måter. Vi har nok å gjøre ved teststasjonen, og det er vi veldig glade for. Pr i dag vet vi, at vi ikke har mye skjult smitte i vårt lokalsamfunn. Men dette er et øyeblikksbilde. I juletiden med mer mobilitet i samfunnet kan dette raskt snu, slik vi så i Rana der situasjonen snudde fra en rolig situasjon til fult utbrudd omtrent i løpet av timer. Det er derfor viktig at vi holder oppe innsatsen med testing, sosial distanse, karantene og smittesporing også i denne juletiden.

Tusen takk for tålmodigheten og utholdenheten alle sammen.

Med ønske om en fredfull og smittefri julehøytid,  og et godt og snart normalisert nytt år, når den tid kommer.

Les også:

Testing, karantene og isolasjon - kortversjonen

Koronavaksinering