Hjemmetesting og registrering av positiv test

Test deg ved symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt fra denne anbefalingen og trenger ikke teste seg ved symptom.

Ved positiv test skal det meldes inn elektronisk via snarvei på hjemmesiden. Har du tre doser vaksine, eller to doser og er tidligere smittet, trenger du ikke å verifisere testen med PCR-test. For at gjennomgått covid-19 sykdom skal registreres i koronapasset ditt må du ha en bekreftende PCR-test.

Registrer positiv hjemmetest: https://hjemmetest.remin.no/alstahaug

Isolasjon

Dersom du blir smittet med korona er det ikke lenger et krav at du må isolere deg.
Har du fått bekreftet koronasmitte bør du holde deg hjemme i 4 døgn fra symptomene startet til du har vært feberfri i et døgn. Hold avstand til andre i hjemmet og bruk munnbind.

Barn i barnehagealder og skoleelever trenger ikke holde seg hjemme i fire døgn om de blir smittet med korona. Barn og skoleelever trenger bare holde seg hjemme dersom de er syke og kan gå på skolen eller i barnehagen når de har vært feberfrie i 24 timer.  

Når skal du teste deg?

Voksne med nylig oppståtte luftveissymptomer bør teste seg for koronasykdom. Om du ikke har symptom og bor sammen en som er smittet, trenger du ikke teste deg.

Barnehagebarn og skoleelever anbefales å holde seg hjemme når de er syke, men kan gå i barnehagen og på skolen så lenge de har vært feberfrie i 24 timer. Barn og skoleelever behøver ikke teste seg selv om de har symptomer.

Dersom du får positiv selvtest hjemme, bør du registrere dette i kommunens system for å spore smitte. En positiv selvtest blir ikke registrert på helsenorge.no, og vil ikke bli vist i koronasertifikatet. Dersom du ikke er fullstendig vaksinert, om du for eksempel mangler oppfriskingsdose, bør du ta ny test på en teststasjon og få bekreftet den positive selvtesten.

Det er ikke nødvendig med bekreftende test for dem som har fått oppfriskingsdose (booster) eller er grunnvaksinerte og etterpå har gått hatt koronasykdom de siste 3 månedene.

Du bestiller hurtigtest eller PCR-test på denne nettsiden: https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Hurtigtester utleveres ved testteltet på nedsiden av Rådhuset kl 12.00 alle hverdager.

PCR-testing i testteltet mandag-torsdag klokken 14.00, fredag kl. 10.00.

Les mer om hvordan du bestiller test

Dette skal du gjøre hvis du tester positivt

Registrer positiv hjemmetest på denne siden: https://hjemmetest.remin.no/alstahaug

Hvis du ikke lykkes med å registrere positiv test, meld fra til kommuneoverlege Kirsten Toft på tlf 990 47 100. Dersom du ikke får svar når du ringer, send en sms så tar kommuneoverlegen kontakt med deg. Du vil få råd og veiledning pr telefon, og informasjon om isolasjon og eventuelt karantene for husstandsmedlemmer.

Vaksinering

Vi anmoder på det sterkeste alle til å følge opp egen vaksineringsstatus. Dersom du enda ikke har fått dose 1, eller ikke er fullvaksinert (har fått dose 2), bør du bestille time nå eller benytte deg av drop-in tilbud. Alle over 18 år kan bestille time til 3. dose når det gått 20 uker siden dose 2. Hvis du har problemer med å bestille vaksinetime i nettløsningen kan du sende SMS til 913 25 689, oppgi fødsels- og personnummer (11 siffer), samt telefonnummer, og vi tildeler en time til deg.

Du bestiller koronavaksine på denne nettsiden: https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Du kan sjekke egen vaksinestatus på https://www.helsenorge.no/vaksiner/

Informasjon om koronavaksinering

Vaksinering av barn som fyller 12 år

Barn i alderen 12-16 år får tilbud om 2 doser av koronavaksinen. Dersom du har barn i denne aldersgruppen som ønsker vaksine, ta kontakt med vaksinetelefonen 75 07 50 50 for å bli satt opp til time.

Vaksinering av barn mellom 5-11 år

Barn mellom 5-11 år skal ha en egen barnevaksine, og denne settes på Helsestasjonen. Ta kontakt med Helsestasjonen for å bestille time.