Hold deg hjemme hvis du er syk

Hold deg hjemme hvis du er syk, være påpasselig med håndhygiene og til å holde 1 meters avstand når det er mulig. Har du nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon, eller har vært i kontakt med en som er smittet av korona, ta en hurtigtest. Det gjelder også hvis du er fullvaksinert. 

Vær oppmerksom på at smitte med omikronvarianten smitter raskere og kan gi mildere symptomer enn deltavarianten.

Når skal du teste deg?

  • Hvis du har vært i kontakt med en som har fått konstatert koronasmitte
  • Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon

Bemerk: Hvis du er nærkontakt og selv tester negativt på hurtigtest, ber vi deg følge ekstra årvåkent med på egne symptomer, og til å ta en ny test dersom symptomer oppstår.

Du bestiller hurtigtest eller PCR-test på denne nettsiden: https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Hurtigtester utleveres ved testteltet på nedsiden av Rådhuset kl 12.00 alle hverdager.

PCR-testing i testteltet mandag-torsdag klokken 14.00, fredag kl. 10.00.

Les mer om hvordan du bestiller test

Dette skal du gjøre hvis du tester positivt

Meld fra til kommuneoverlege Kirsten Toft på tlf 990 47 100. Dersom du ikke får svar når du ringer, send en sms så tar kommuneoverlegen kontakt med deg. Du vil få råd og veiledning pr telefon, og informasjon om isolasjon og eventuelt karantene for husstandsmedlemmer.

Vaksinering

Vi anmoder på det sterkeste alle til å følge opp egen vaksineringsstatus. Dersom du enda ikke har fått dose 1, eller ikke er fullvaksinert (har fått dose 2), bør du bestille time nå eller benytte deg av drop-in tilbud. Alle over 18 år kan bestille time til 3. dose når det gått 20 uker siden dose 2. hvis du har problemer med å bestille vaksinetime i nettløsningen kan du sende SMS til 913 25 689, oppgi fødsels- og personnummer (11 siffer), samt telefonnummer, og vi tildeler en time til deg.

Du bestiller koronavaksine på denne nettsiden: https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Du kan sjekke egen vaksinestatus på https://www.helsenorge.no/vaksiner/

Vaksinering av barn som fyller 12 år

Barn i alderen 12-16 år får tilbud om dose 1 av koronavaksinen. Dersom du har barn i denne aldersgruppen som ønsker vaksine, ta kontakt med vaksinetelefonen 75 07 50 50 for å bli satt opp til time.