Inngang 50-, barn gratis.

Arr. ”Alstahaug og Leirfjord Strykere Orkester”

Musikkfaglige og Konsertmaestro Eva K. Brandth

Alstahaug og Leirfjord strykeorkester er det som tidligere var Leirfjordstrykeran. Orkesteret ble etablert i 2003, og er tilsluttet De unges orkesterforbund (UNOF). Medlemmene er fra Alstahaug og Leirfjord, der både barn, ungdom og voksne er med og spiller. Orkesteret samarbeider med kulturskolen. Lærer og fiolinpedagog Eva Brandth, er også dirigent for orkesteret, som har øving hver tirsdag i Leirfjord.

Orkesteret har deltatt i ulike samarbeidsprosjekt med kulturskolen. Konserter i lokalmiljøet bidrar til at også de aller yngste får erfaring med å opptre. Flere av de eldste medlemmene har spilt sammen med Mosjøen orkesterforening ved sommerkonserter og unge solister. Mange deltar jevnlig på orkesterseminarer i regionen, Toppen internasjonale sommermusikkfestival, samt kammerseminarer i Bodø. I august 2011 var samtlige med på Alexander Rybak seminaret/showet i Mo i Rana.

Orkesteret har vært arrangør for flere orkesterseminarer både i Leirfjord og Sandnessjøen. Deltakerne har kommet fra Vefsn, Rana, Alstahaug, Leirfjord, Brønnøysund, Dønna og Nesna. Formålet er å samle barn og ungdom til samspill og sosialt samvær, der dyktige lærere instruerer i orkesterspill og bidrar til musikalsk utvikling.