Personer som ankommer Norge skal teste seg for SARS-CoV-2 ved grenseovergangsstedet i Norge, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Testen skal være antigen hurtigtest og den reisende skal vente på svar på teststasjonen. Dersom det ikke er teststasjon ved grenseovergangsstedet, teststasjonen er stengt ved grensepassering, eller myndighetene har anvist personen videre, skal testen tas ved en teststasjon eller ved selvtest innen 24 timer etter ankomst.

Dersom du ikke har testet deg ved grensen, og din destinasjonskommune er Alstahaug, melder du deg opp på hjemmesiden for å hente hjemmetest mandag-fredag kl 12 ved teststasjonen på Rådhuset.

Lørdag og søndag kan antigen-test som krevd etter grensepassering bestilles mellom klokken 12-13 på kommunens koronatelefon med telefonnummer 90963109. Nødvendig test vil da bli avtalt ved kommunens teststasjon med den enkelte. SMS kan sendes hele døgnet til dette telefonnummeret, men vil ikke bli lest før kl 12.

Helligdager må legevakt benyttes og tilpasses legevaktens øvrige arbeid; tlf 116117

Bruk av munnbind

Reisende over 12 år som ankommer Norge skal benytte munnbind i tilfeller hvor det ikke er mulig å unngå nærkontakt med andre personer frem til det foreligger negativt testresultat.
For mer informasjon om testkrav og eventuelle unntak, se helsenorge.no.

For enkelte land i Afrika gjelder det spesielle regler. Se https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/ for mer info