Ura skole har fått melding om et par hendelser hvor en jente skulle blitt forsøkt lokket til en bil. De to hendelsene i høst er begge varslet via Facebook. Den siste hendelsen ble ikke varslet politiet. Skolen ble imidlertid tipset om denne siste hendelsen.

Det er viktig at vi voksne ikke bidrar til å spre unødig frykt. Samtidig skal vi sikre at våre barn er trygge. Dette kan være vanskelig å kombinere. Søk derfor informasjon og råd fra politiet og skolen før man varsler via sosiale medier.
Skolen har SMS-varsling hvor vi kan nå raskt ut til alle foreldre ved behov. Skulle det være viktig å nå alle foreldre vil vi selvsagt bruke denne.
 
Skolen tar alle slike meldinger på fullt alvor. Det betyr at vi har kontakt med politiet og helsestasjonen for å få informasjon, råd og veiledning.
Her er deres generelle råd om hvordan vi voksne skal forholde oss til slike hendelser:
 
Konkrete råd fra politiet:
Det er alltid det beste om barn kan gå sammen med andre barn eller sammen med voksne. Om fremmede tar kontakt og man føler situasjonen skremmende er rådet å fortsette å gå rett fram, eventuelt løpe til et sted man opplever trygt.
 
Hva gjør helsestasjonen?
Helsestasjonen kan kontaktes hvis noen foreldre er bekymret for barnas redsel eller frykt. Helsesøster gir veiledning til foreldre.
Helsesøster tar opp hvordan barn forholder seg til fremmede med alle barn i 3. klasse under planlagt kontroll på helsestasjonen.
 
Hva gjør vi på skolene?
I en situasjon som denne forholder skolen seg til politiet og deres anbefalinger fortløpende.  
De ansatte i skolen vil snakke med elevene om spesifikke hendelser når elevene selv tar det opp. Vi snakker ellers om slike ting på generell basis med jevne mellomrom. Vi har fokus på å være forberedt når slike spørsmål dukker opp i klassene. Kommer barn til oss på skolen med sin engstelse vil skolen selvsagt kontakte foreldrene.
 
Hvis en slik hendelse skulle skje igjen vil vi oppfordre til å melde til politiet umiddelbart.
Skolen må uansett få melding om dette gjelder skoletiden. Skolen vil i alle tilfeller ha dialog med politiet.
 
Trygg skolevei
Til slutt er det viktig å poengtere at skoleveien er, og skal være trygg for våre elever.
Politiet har ingen indikasjoner på at det skal medføre fare for noen av våre elever å gå til eller fra skolen.

 

Undervisning og barnehage v/fagsjef Connie Pettersen