Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon om vaksinering

Alstahaug kommune vaksinerer med vaksiner produsert av Pfizer-BioNTech. Vaksinene skal settes i to doser. Alle må nå melde seg på til vaksinering gjennom vårt elektroniske selvpåmeldingssystem. Når du får første vaksinedose får du tildelt dato for andre dose, og denne blir sendt deg på sms. Intervallet mellom 1. og 2. dose er stadig i endring, så du skal alltid forholde deg til den siste sms-en som er sendt deg fra kommunen angående oppmøte tid og sted for ny dose.

I Alstahaug kan alle som er født i 2003 eller tidligere bestille time til vaksinering.

Vi legger ut påmelding til nye ledige vaksinetimer hver tirsdag kl 10:00. Les mer om bestilling av vaksine her: Bestill koronatest eller koronavaksine

Hvem vaksineres når?

Vaksinasjon gjøres etter følgende prioritet. Les mer om de nasjonale retningslinjene fra FHI her.

 1. Beboere i sykehjem (gruppen anses som fullvaksinert i Alstahaug)
 2. Alder 85 år og eldre (gruppen anses som fullvaksinert i Alstahaug)
 3. Alder 75-84 år (gruppen anses som fullvaksinert i Alstahaug)
 4. Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (hele gruppen anses å ha fått minst første dose vaksine)
 5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (hele gruppen ases å ha fått minst første dose vaksine)
 6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander (hele gruppen anses å ha fått minst første dose vaksine)
 7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander (hele gruppen anses å ha fått minst første dose vaksine)
 8. Alder 55-64 år (denne gruppen er påbegynt med å få første dose vaksine per 11. juni)
 9. Alder 45-54 år (ennå ikke påbegynt per 11. juni)
 10. Alder 18-24 år og 40-44 år (ennå ikke påbegynt per 11. juni)
 11. Alder 25-39 år (ennå ikke påbegynt per 11. juni)

Det er fastlegene som kartlegger hvem av våre innbyggere som tilhører risikogruppe 4-7. Kartleggingen foregår fortløpende. Dersom du mener at du tilhører en risikogruppen og ennå ikke er blitt kontaktet om vaksine, ber vi deg ta kontakt med din fastlege som gir oss beskjed, slik at du får en innkalling til vaksinering.

Det er opprettet en «ventelisteordning» dersom det blir doser til overs på vaksinasjonsdagen, og vi trenger å få benyttet doser på kort varsel. Det vil da kunne være nødvendig å fravike prioriteringslisten noe, og det er åpnet for å melde seg på denne ventelisten for alle som er fylt i 2003 eller tidligere. Dette er ikke en «venteliste for vaksine», men en tilgjengelighetsliste der du forplikter deg til å være tilgjengelig for vaksinering på kort varsel på vaksineringsdagene, som i Alstahaug stort sett er torsdager.

Vaksinasjonen gjennomføres på Kulturbadet. De som skal vaksineres får tildelt en time med nøyaktig tid og sted for oppmøte. Det er ikke lengre fri parkering i forbindelse med vaksinering.

Det er viktig at du møter opp til angitt time. Dersom du blir syk eller forhindret fra å møte, trenger kommunen beskjed så raskt som mulig.

Har du behov for å kontakte kommunen angående vaksineringen, kan du kontakte vaksinetelefonen på tlf 75 07 50 50 fra 09.00-14.00, torsdag fra 08.30-14.00.