Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
14. oktober:

Influensavaksinering i Alstahaug kommune

Tirsdag 19. oktober fra kl 09.00-18.00 blir det influensavaksinering i Kulturbadet. Det anbefales st... Les mer...

Informasjon om vaksinering

Alstahaug kommune vaksinerer med vaksiner produsert av Pfizer-BioNTech og Moderna. Vaksinene skal settes i to doser. Alle må nå melde seg på til vaksinering gjennom vårt elektroniske selvpåmeldingssystem. Når du får første vaksinedose får du tildelt dato for andre dose, og denne blir sendt deg på sms. Intervallet mellom 1. og 2. dose er stadig i endring, så du skal alltid forholde deg til den siste sms-en som er sendt deg fra kommunen angående oppmøte tid og sted for ny dose.

I Alstahaug kan alle som er født i 2003 eller tidligere bestille time til vaksinering. I uke 35 starter vaksinering av 16-17 årige.

Vi legger ut påmelding til nye ledige vaksinetimer hver tirsdag kl 10:00. Les mer om bestilling av vaksine her: Bestill koronatest eller koronavaksine

Hvem vaksineres når?

Vaksinasjon gjøres etter følgende prioritet. Les mer om de nasjonale retningslinjene fra FHI her.

 1. Beboere i sykehjem (gruppen anses som fullvaksinert i Alstahaug)
 2. Alder 85 år og eldre (gruppen anses som fullvaksinert i Alstahaug)
 3. Alder 75-84 år (gruppen anses som fullvaksinert i Alstahaug)
 4. Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (hele gruppen anses å ha fått minst første dose vaksine)
 5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (hele gruppen ases å ha fått minst første dose vaksine)
 6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander (hele gruppen anses å ha fått minst første dose vaksine)
 7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander (hele gruppen anses å ha fått minst første dose vaksine)
 8. Alder 55-64 år (denne gruppen er påbegynt med å få første dose vaksine per 11. juni)
 9. Alder 45-54 år (ennå ikke påbegynt per 11. juni)
 10. Alder 18-24 år og 40-44 år (ennå ikke påbegynt per 11. juni)
 11. Alder 25-39 år (ennå ikke påbegynt per 11. juni)

Det er fastlegene som kartlegger hvem av våre innbyggere som tilhører risikogruppe 4-7. Kartleggingen foregår fortløpende. Dersom du mener at du tilhører en risikogruppen og ennå ikke er blitt kontaktet om vaksine, ber vi deg ta kontakt med din fastlege som gir oss beskjed, slik at du får en innkalling til vaksinering.

Det er opprettet en «ventelisteordning» dersom det blir doser til overs på vaksinasjonsdagen, og vi trenger å få benyttet doser på kort varsel. Det vil da kunne være nødvendig å fravike prioriteringslisten noe, og det er åpnet for å melde seg på denne ventelisten for alle som er fylt i 2003 eller tidligere. Dette er ikke en «venteliste for vaksine», men en tilgjengelighetsliste der du forplikter deg til å være tilgjengelig for vaksinering på kort varsel på vaksineringsdagene, som i Alstahaug stort sett er torsdager.

Vaksinasjonen gjennomføres på Kulturbadet. De som skal vaksineres får tildelt en time med nøyaktig tid og sted for oppmøte. Det er ikke lengre fri parkering i forbindelse med vaksinering.

Det er viktig at du møter opp til angitt time. Dersom du blir syk eller forhindret fra å møte, trenger kommunen beskjed så raskt som mulig.

Har du behov for å kontakte kommunen angående vaksineringen, kan du kontakte vaksinetelefonen på tlf 75 07 50 50 fra 09.00-14.00, torsdag fra 08.30-14.00.

Tilbud om koronavaksine til ungdom 12-15 år

Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet vil Alstahaug kommune tilby ungdom mellom 12-15 år koronavaksine. I første omgang vil ungdom i denne aldersgruppen tilbys én vaksinedose. Vaksinasjonen skal foregå på skolene, med oppstart fredag 17. september. 

September er siste måned med massevaksinering i Alstahaug

I løpet av september måned har alle innbyggere i Alstahaug over 18 år fått tilbud om koronavaksine. Med det avsluttes massevaksinering av kommunens innbyggere i Kulturbadet. Etternølere som ønsker å delta i vaksinasjonsprogrammet må snarest melde seg opp til vaksinering.

Tilbud om koronavaksine til 16-17 åringer

Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet starter Alstahaug kommune nå vaksineringen av innbyggere født i 2004 og 2005. Vaksineringen starter i uke 35, og elever på Sandnessjøen videregående skole har fått tilbud om vaksine. Hvis du er i denne aldersgruppen og ikke går på Sandnessjøen videregående skole kan du ta kontakt med vaksinetelefonen for å få tilbud om vaksinering. 

Fremskynding av dose 2 av koronavaksinen

Alstahaug kommune mottar de neste ukene i underkant av 2000 vaksinedoser. Vi tar sikte på å være ferdig med massevaksineringen i løpet av september. Dersom du ennå ikke har mottatt første dose av koronavaksinen, haster det nå med å melde seg på vaksineringen.

Reserveliste for koronavaksine

Hvis du er født i 2003 eller tidligere kan du skrive deg på listen. Vær oppmerksom på at det opprettes en reserveliste for hver enkelt vaksineringsdag. Når vaksinedagen er gjennomført slettes listen, og dersom du fortsatt vil stå på reservelisten må du sette deg opp på nytt til neste aktuelle vaksineringsdag. Sjekk først om det er ledige timer til egenbestilling: Bestill koronatest eller koronavaksine

1 | 2 | 3