Saken gjelder forslag om endring av reguleringsplan for Strendene, planid. 20090009, vedtatt 28.06.11. Det ønskes nå å forlenge planperioden med 10 år. Forslagstiller er Aquarock Company AS. Utreder er Norconsult AS.

Å fjerne en setning i reguleringsbestemmelsene er i utgangspunktet en mindre endring av reguleringsplan. Når ikke formålet endres eller friluftsområder omdisponeres kan behandlingen som oftest skje i tråd med PBL § 12-14, andre og tredje ledd. I denne saken er imidlertid bestemmelsen, som begrenser uttaksperioden, viktig. Bakgrunn for dette er massetakets beliggenhet. Støy og støv har vært en belastning for beboerne i denne delen av Sandnessjøen. 

Forslaget om å forlenge gjeldende reguleringsplan med 10 år betraktes som en bedre løsning enn å fjerne punktet om tidsbegrensing (§ 4, punkt 2). Å tillate videre drift er ønskelig for å få benyttet tilgjengelige masser. I tillegg er det avgjørende at man får en god avslutning på massetaket. Krav til dette er spesifisert i reguleringsbestemmelsenes § 4. 

Fylkesmannen anbefaler at endringer, knyttet til uttaksperioden, må være gjenstand for offentlig ettersyn. Ved å gjennomføre en høringsprosess kan alle berørte beboere og andre få uttale seg til forslaget om å utvide driftsperioden med 10 år. Prosessen som er gjennomført hittil, knyttet til endringsforslaget, betraktes som tilstrekkelig forhåndsvarsel. Saken legges derfor fram for planutvalget med forslag om høring og offentlig ettersyn. Uttalelsene i saken vil bli referert og vurdert når planutvalget og kommunestyret får saken til 2.gangsbehandling. 

Dokumenter i saken er tilgjengelige i kommunens planarkiv

Eventuelle merknader til planforslaget sendes til post@alstahaug.kommune.no
Høringsuttalelsen merkes med saksnummer 19/2502.
Høringsfrist er 16. mai 2020