Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Helsetjenester

Samling av artikler som omhandler koronahåndtering innen helse- og omsorgstjenester i kommunen.

Rutinebeskrivelse for testing ved mistanke om covid-19

Smitten fra koronavirus spres seg nå i samfunnet. Å teste bredt er en viktig del av kampen mot koronaviruset. Kommunens koronateam ønsker å finne alle som kan ha blitt smittet før disse får anledning til å smitte andre videre, eventuelt å stoppe smittekjeden før den kommer ut av kontroll. For å få til dette er vi avhengige av at alle i befolkningen fortsetter å ta ansvar og lar seg teste når det er indikasjon for det. 

Alle som selv mistenker at de kan være smittet med Covid-19 har anledning til å teste seg.

Alle med symptomer på luftveisinfeksjon, som feber, hoste og tungpusthet, tap av lukt og smak, sår hals samt mer diffuse symptomer oppfordres sterkt til å la seg teste. Det samme gjelder dersom du har vært i nærkontakt med noen som i etterkant har fått påvist covid-19. Her finner du en forenklet versjon av innholdet i denne artikkelen.

Virus

Forsiktig åpning for besøkende i Åsheim terrasse

I hele koronaperioden har det vært alminnelig besøksstans i alle landets offentlige og private helse- og omsorgsinstitusjoner, samt i fellesarealer i omsorgsboliger. Landet vårt åpnes gradvis opp og dette gjelder også institusjoner og omsorgsboliger. Her bør man imidlertid være svært forsiktig på grunn av at mange beboere er sårbare for smitte. Besøket må avtales på forhånd.

Flere skal testes for covid-19

Alle som har symptomer på luftveisinfeksjon skal testes. Det er fastlegen som gir deg henvisning til testing, så ta kontakt med din lege hvis du har symptomer som feber, hoste eller tungpustethet. Ring til legen hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon. Telefonnummeret til legekontoret er 75 07 51 00.

Flere vil bli testet

​Nye retningslinjer fra Folkehelseinstituttet gjør at flere vil bli testet for Covid-19 i tiden fremover. Man må ha symptomer for å bli testet.

Helsestasjonen for ungdom har åpent igjen

Det er åpent torsdager fra kl 13.00-15.00, men kun med fast timeavtale. Ungdommer som benytter tilbudet må være friske; altså uten koronasymptomer. Timebestilling på tlf 750 75140, 41585660, eller snap til @helsesplhilvi.

Snakk med beboere på Sykehjemmet med messenger

Sykehjemmet er i all hovedsak stengt for besøkende og derfor har beboerne nå fått mulighet for å ha videosamtaler med sine nærmeste ved hjelp av messenger. Last ned messenger-appen og legg til Alstahaug sykehjem som kontakt. Deretter sender du en messenger-melding til denne kontoen, som sykehjemmet må godkjenne før dere kan ringe hverandre for første gang. 

Nå kan du snakke med fastlegen din på video

Legesenteret i Alstahaug tilbyr nå videokonsultasjon med sine pasienter. Det er innført strenge restriksjoner for besøk på legesenteret i forbindelse med koronasmittesituasjonen, og videokonsultasjon er innført for at pasienter alikevel skal få et tilbud når de har behov for å snakke med legen. Henvend deg til legekontoret på vanlig måte ved å ringe 75 07 51 00 og bestill time. For å gjennomføre legetime via video må du ha internettforbindelse, samt en mobiltelefon, nettbrett eller PC. Egenandel ved videokonsultasjon er den samme som ved en vanlig legetime. Ved smittefarlig sykdom er konsultasjonen gratis.

Snakk med helsesykepleier på snapchat

Barn og unge kan nå ta kontakt med helsesykepleier Hilvi på snapchat. Dette tilbudet har tidligere kun vært tilgjengelig for elever ved Sandnessjøen videregående skole, men er nå utvidet slik at alle barn og unge som har behov for det, kan ta kontakt. Søk opp @helsesplhilvi på Snapchat for å starte en samtale.

Registrering av helsepersonell

Har du helsefaglig utdannelse eller erfaring, men jobber med helt andre oppgaver i dag? Eller kanskje du er i gang med en helsefaglig utdannelse? Da ønsker vi at du registrerer deg her. 

1 | 2