Massespurten i førsteetappen fra Fauske til Rognan fikk dermed en norsk vinner. Katusha-rytteren starter nå andreetappen med både blå og oransje trøye, som han også gjorde i 2015. Kristoff vant til tross sykdommen han har slitt med i forkant av årets ritt.  
 
- Egentlig følte jeg at jeg ikke var god nok i dag. Degenkolb hadde en veldig bra spurt, men da han fikk litt tekniske problemer kom jeg meg forbi. Sånn sett var jeg noe heldig med denne seieren, men jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med at jeg vant, forteller Kristoff.
 
Det ble en dramatisk målgang når en Astana-rytter mistet kontrollen over sykkelen akkurat i det han passerte målstreken. Med seg dro han en Ringeriks Kraft-rytter, en Topsport Vlaanderen-rytter, og en Coop Østerhus-rytter som ikke kom seg unna i tide.

Bystrøm gjorde jobben

Et brudd fikk en ledelse på seks og et halvt minutt på hovedfeltet etter at 50 av de 180 kilometer var syklet. Dermed måtte Katusha-rytter Sven Erik Bystrøm gjøre mye av jobben med å hente inn det tidlige bruddet, og hjalp med det kapteinen sin til seier.
 
– Jeg var hele tiden litt urolig med tanke på bruddet. Det var ikke så mange som var interessert i å hjelpe oss, bortsett fra litt hjelp fra FDJ, så Bystrøm måtte kjøre mye for oss i dag, sier Kristoff.  
 
I bruddet satt blant annet nordmannen Krister Hagen fra Coop-Østerhus som kjempet til seg fire klatrepoeng og to spurtpoeng. I bruddet satt han også med Max Emil Kørner fra Ringeriks Kraft. Andreas Schillinger (Bora-Argon18) vant ett års forbruk av laks etter dagens etappe, da han var først over Ljøsenhammeren, men klatretrøya var det Tom Van Asbroeck fra LottoNL-Jumbo som satt igjen med etter førsteetappen.