Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Flere artikler om testing

Ingen koronatesting på Rådhuset i sommer

Fra og med 1. juli vil det ikke bli foretatt koronatesting på Rådhuset. Dette inkluderer alle typer testing, også tester i forbindelse med utreise. Koronatelefonen har også sommerstengt.

Hurtigtesting og PCR-testing i Alstahaug

Privatpersoner kan bestille hurtigtester fra kommunen for å teste seg selv, personer i egen husstand, eller nære pårørende. Utleveres daglig kl. 12.00 ved testteltet. PCR-testing i testteltet ved Rådhuset mandager kl 14.00.

Hurtigtest for utreise: Mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00.

Nedjustert TISK innføres fra mandag 27. september

Det er bestemt at alle landets kommuner skal innføre nedjustert TISK (testing, isolasjon, smittesporing og karantene) fra mandag 27. september. Målsettingen er fortsatt å begrense smittespredningen, men med minst mulig inngrep i hverdagen til den enkelte.

Testing erstatter smittekarantene for nærkontakter under 18 år

Nærkontakter under 18 år kan få unntak fra smittekarantene dersom de er symptomfrie, og ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære kontakter til den smittede personen. Unntaket gjelder bare dersom det gjennomføres testing i samsvar med retningslinjer fra kommunen.

Besøkte du restaurant Sopranos mandag 26.07?

Mandag 26. juli var to personer med symptomer, og senere påvist covid-19 smitte på gjennomreise i Sandnessjøen. I den forbindelse bes gjester som besøkte restaurant Sopranos i tidsrommet 15-18 samme dag om å ta en koronatest for å avklare en eventuell smittesituasjon. Dette gjelder også deg som er vaksinert.

Er du student og skal hjem til Alstahaug på sommerferie?

Studenter som kommer hjem til Alstahaug på ferie fra områder med koronasmitte oppfordres til å teste seg ved hjemkomst. Som følge av det pågående smitteutbruddet med mutert koronavirus i Trondheim, oppfordres særlig studenter som kommer hjem på sommerferie fra dette området til å ta en test etter hjemkomst til Alstahaug.

Koronatesting i påsken

I uka før påske er det stengt for testing torsdag 1. og fredag 2. april. Vi tester som normalt kl. 14.00 disse dagene:

Mandag 29. mars
Tirsdag 30. mars
Onsdag 31. mars
Lørdag 3. april
Mandag 5. april

Søndag 4. april: Stengt.

©Bildet er tatt av Larisa Koshkina fra Pixabay