Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Flere artikler om testing

Testing erstatter smittekarantene for nærkontakter under 18 år

Nærkontakter under 18 år kan få unntak fra smittekarantene dersom de er symptomfrie, og ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære kontakter til den smittede personen. Unntaket gjelder bare dersom det gjennomføres testing i samsvar med retningslinjer fra kommunen.

Besøkte du restaurant Sopranos mandag 26.07?

Mandag 26. juli var to personer med symptomer, og senere påvist covid-19 smitte på gjennomreise i Sandnessjøen. I den forbindelse bes gjester som besøkte restaurant Sopranos i tidsrommet 15-18 samme dag om å ta en koronatest for å avklare en eventuell smittesituasjon. Dette gjelder også deg som er vaksinert.

Er du student og skal hjem til Alstahaug på sommerferie?

Studenter som kommer hjem til Alstahaug på ferie fra områder med koronasmitte oppfordres til å teste seg ved hjemkomst. Som følge av det pågående smitteutbruddet med mutert koronavirus i Trondheim, oppfordres særlig studenter som kommer hjem på sommerferie fra dette området til å ta en test etter hjemkomst til Alstahaug.

Koronatesting i påsken

I uka før påske er det stengt for testing torsdag 1. og fredag 2. april. Vi tester som normalt kl. 14.00 disse dagene:

Mandag 29. mars
Tirsdag 30. mars
Onsdag 31. mars
Lørdag 3. april
Mandag 5. april

Søndag 4. april: Stengt.

©Bildet er tatt av Larisa Koshkina fra Pixabay

Skal du til Alstahaug på vinterferie?

Koronateamet ønsker å teste studenter eller andre som kommer som kommer til kommunen på vinterferie, fra områder med koronasmitte. I tillegg ønsker vi også å teste egne innbyggere som kommer hjem fra vinterferie i områder med smitte. Test kan enkelt bestilles via kommunens hjemmeside. Vi ønsker alle en god og smittefri vinterferie.

Koronatesting i jula

Parallellt med planleggingen av vaksinering holder vi trykket oppe på testing og smittesporing, for å unngå en oppblomstring av smitte i forbindelse med juletiden. Det vil bli testing gjennom hele jule- og nyttårsfeiringa, også noen helligdager. De eneste dagene vi ikke tester er 24.12, 27.12 og 01.01.2021.

Rutinebeskrivelse for testing ved mistanke om covid-19

Smitten fra koronavirus spres seg nå i samfunnet. Å teste bredt er en viktig del av kampen mot koronaviruset. Kommunens koronateam ønsker å finne alle som kan ha blitt smittet før disse får anledning til å smitte andre videre, eventuelt å stoppe smittekjeden før den kommer ut av kontroll. For å få til dette er vi avhengige av at alle i befolkningen fortsetter å ta ansvar og lar seg teste når det er indikasjon for det. 

Alle som selv mistenker at de kan være smittet med Covid-19 har anledning til å teste seg.

Alle med symptomer på luftveisinfeksjon, som feber, hoste og tungpusthet, tap av lukt og smak, sår hals samt mer diffuse symptomer oppfordres sterkt til å la seg teste. Det samme gjelder dersom du har vært i nærkontakt med noen som i etterkant har fått påvist covid-19. Her finner du en forenklet versjon av innholdet i denne artikkelen.

Virus

Testing, karantene og isolasjon - kortversjonen

Bestill koronatest eller koronavaksine

Hvem skal testes, når skal man i karantene/isolasjon, og hvilke regler er det egentlig som gjelder? Her er en forenklet utgave av råd og anbefalinger som gis av koronateamet i Alstahaug. Utdypende informasjon finner du i artikkelen "Rutinebeskrivelse ved testing for covid-19".

Det er ingen karantenekrav ved reiser internt i Norge.

Testing kun etter avtale. Du kan bestille koronatest ved å benytte vårt nettbaserte bestillingsskjema eller ved å kontakte koronateamet på tlf 909 63 109. Åpningstider for koronatelefonen er mandag til torsdag 09-11, fredag 08-09. Torsdag stengt.

family-2057301_1920

Informasjon fra kommunen i forbindelse med positiv covid-19 test på Helgelandssykehuset

Alstahaug kommune arbeider med smittesporing, testing og isolering etter den positive covid-19 testen funnet ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen fredag kveld. Kommuneoverlegen og kommunens koronateam samarbeider med sykehuset for å få situasjonen under kontroll. Den smittede sykepleieren følges opp og er i isolasjon, og alle kjente nærkontakter er identifisert og kontaktet. Kommuneoverlegen anser det som lite sannsynlig at den aktuelle sykepleieren har ført smitten videre i lokalsamfunnet, men smittevernteamet er fremdeles i høyeste beredskap og følger utviklingen nøye.

Virus
1