Testing etter påskeferien

Koronateamet har god kapasitet og alle som ønsker å teste seg vil få mulighet for det. Vi minner om lokal anbefaling om at alle som har vært på påskeferie i områder med smitte bør teste seg ved hjemkomst. Du bør også være ekstra oppmerksom på symptomer hvis du har hatt besøk av personer fra områder med smitte. Her kan du bestille koronatest: https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Vaksinering

I uke 14 og ukene fremover tilbys vaksine til personer i prioriteringsgruppe 4.

Risikogruppe 4 er definert som Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Følgende sykdommer/tilstander er pr. 7.april 2021 definert av FHI å ha høy risiko for alvorlig forløp:

  • Organtransplantasjon
  • Immunsvikt
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, cerebral parese og Downs syndrom) 
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/?fbclid=IwAR2X51sIbqnBnSM0R5pG0brtLFeryoxlPJRnqiMqfFyVKeV4JK-o1Z602KQ) 

Vi vil motta ca 200 vaksinedoser av Pfizer-vaksinen i uke 14 og ca 240 i uke 15. Dette er flere doser enn vi har fått tidligere. Astra Zeneca vaksinen er fortsatt på vent. 

Her hos oss er vi kommet til innbyggere født i 1947 og 1948. Tilhører du aldersgruppen født før 1947 og ønsker vaksine, men ikke er blitt kontaktet for vaksinasjon, ber vi deg ta kontakt med vaksinetelefonen på 750 75050.

Tidspunkt for når alle over 65 år (født i 1956 eller tidligere) har fått vaksine vil være avhengig av vaksineleveransene vi får fremover.

Innbyggere mellom 18 og 64 år som vi har fått informasjon om at tilhører risikogruppe 4 forventes å ha fått tilbud om første dose med Pfizer-vaksinen i løpet av uke 14 og 15. 

Det er fastlegene som kartlegger hvem av våre innbyggere som tilhører risikogruppe 4. Kartleggingen foregår fortløpende. Dersom du tilhører denne risikogruppen og ikke er blitt kontaktet ber vi deg ta kontakt med din fastlege.

Det vil åpnes opp for egenpåmelding til vaksinering når alle i risikogruppe 5-7 er vaksinerte. Det vil si alle i alderen 18-64 år med underliggende sykdommer/tilstander. 

Hvis du har spørsmål angående koronavaksinering oppfordrer vi til å ta kontakt med vaksinetelefonen på tlf 75 07 50 50, alle hverdager mellom kl 12-14.