Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arbeidsliv

Samling av artikler som omhandler koronahåndtering innen arbeidslivet.

Informasjon til reisende, og personer som skal informere reisende om nye regler fra 9. november

Her finner du informasjon til reisende og til dere som skal informere reisende (for eksempel arbeidsgivere) om nye regler for krav til test-attest, karantenehotell og karanteneregler. 

Se også Karantenehotell er opprettet i Rana, Bodø og...

For informasjon på andre språk enn norsk, se Informasjon til reisende og arbeidsreisende på...

Student? Les denne: Skal du hjem til jul?

Reiseinformasjon til deg som arbeider i Alstahaug kommune

FHI har til enhver tid publiserte oppdaterte reiseråd vedrørende karanteneplikt ved reiser. Dette må du selv holde deg oppdatert på dersom du planlegger en reise. Ved planlagte reiser til land og områder som utløser karanteneplikt («røde områder»), kan du i bli pålagt å ta ut ferie/avspassering i karantenetiden etter hjemkomst.

Alstahaug kommune som arbeidsgiver fraråder inntil videre arbeidsreiser ut av Helgeland, dersom ikke disse er strengt nødvendige. Det anbefales primært bruk av elektroniske løsninger der dette er mulig. Avklar nødvendigheten av reisen med leder før den eventuelt bestilles.

travel-trailer-poster-4869448_960_720

Krav om bemanning for å åpne solstudio

Helsedirektoratet har presisert etter spørsmål fra Nannestad kommune at kravet for å ha åpne solstudio er bemanning slik at tilfredsstillende hygiene ivaretas i studioet mellom hver kunde. Dette er en generell beslutning, og betyr at solstudioer som ikke har tilstedeværende bemanning dessverre ikke kan holdes åpne slik koronasituasjonen er i Norge per i dag.

Oppstart av virksomheter med en-til-en kontakt

Virksomheter hvor helsepersonell som tannleger, fysioterapeuter, psykologer og andre har en-til-en-kontakt, kan fra 20. april møte pasientene sine ansikt til ansikt, forutsatt at en bransjestandard for smittevern er på plass og blir fulgt. Inntil virksomhetene åpner igjen har flere aktører, for eksempel fysioterapeutene, tilbud om videokonsultasjon eller telefonoppfølging av sine pasienter. Ta kontakt direkte med aktuell behandler for avklaring og hvordan du kan få behandling under koronakrisen. Vanlig egenandel må påregnes. 

1 | 2