Generell info

Alstahaug kommune kan i samarbeid med lokale aktører presentere et variert og spennende tilbud som vi håper mange har lyst til å delta på. Du kan velge så mange kurs/tema som du ønsker avhengig av om du vil være med ei, to eller tre uker. Det kan være lurt å melde seg på mer enn et kurs. 

Alle kurs foregår over en uke og alle dager er fra kl 09:00 – 15:00. Her tar vi forbehold om mulige justeringer slik at det passer med buss og andre skyssordninger.  

Så da er det ikke noe å vente på, meld deg på! Du finner påmeldingsskjema under beskrivelsen av hvert enkelt kurs. Dersom du ønsker å melde deg på flere kurs må du fylle ut påmeldingsskjema for hvert kurs du vil delta på. Påmeldingsfrist 16. juni.

Sommercamp Spesial | 4.-6. trinn

Hvem: 4. - 6.trinn
Hvor: Gammelkino’n (base)
Når: 28. juni-2. juli eller 12. juli-16. juli  

Deltakere: 20 pr uke

Ei hel uke med ulike aktiviteter! Dette er en camp med mye forskjellig, og du kan komme med tips til hva du ønsker vi skal gjøre sammen (skriv dine tips i påmeldingsskjema).  Det vil blant annet bli inne- og uteaktivitet, du får lære noen triks om lommepenger og være sammen med andre. 

Vi får møte både helsesøster, ungdomsrådgiver fra Sparebank1 Helgeland og lære noen triks fra Frisklivssentralen. 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og gode uteklær. 

Gå til påmelding

Gårdsbesøk - ei uke på Breimo stall og besøksgård | 4.-6. trinn

Hvem: 4.-6.trinn
Hvor: Breimogården
Når: 28. juni-2. juli 

Deltakere: 10 

Ei hel uke sammen med ulike dyr og med ulike arbeidsoppgaver. Dere får lære om mange dyr, lære stell og hva som må til for at dyrene skal ha det bra. Det er mye stell og arbeid som skal til på en gård, men det blir nok tid til å kose med kaniner og lam også. 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og gode uteklær. 

Gå til påmelding

E-sport | 7.-9.trinn

Hvem: 7.-9.trinn
Hvor: Esport-rom i Stamneshallen
Når: 28. juni-2. juli eller 5. juli-9 .juli  

Deltakere: 10 pr uke 

Vil du testkjøre Ungdomstjenestens store satsning på e-sport? 

Vi inviterer deg til å være blant de første inn i vårt nye rom, med 10 gaming-stasjoner. Her kan du få prøve ut nytt utstyr, spille dine favorittspill på Steam og sammen setter vi opp en turnering mot slutten av uka. 

I likhet med noobwork, N47 og Nordavind, satser vi på fysisk aktivitet som en del av det å bli en god gamer. Vi vil bruke nærområdet til aktiviteter og konkurranser 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og klær for trening, samt innesko. 

Gå til påmelding

Sommercamp i matematikk | 7.-9.trinn

Hvem: 7.-9.trinn
Hvor: Sandnessjøen ungdomsskole (base)
Når: 28. juni-2. juli 

Deltakere: 10 

Passer for deg som ønsker å styrke dine matematikk- og naturfagskunnskaper for å få mer kunnskap i fagene, trenger repetisjon eller vil ha det gøy samtidig som man lærer.  

Årets sommercamp vil inneholde flere gøyale aktiviteter. De blir å bestå av morsomme og interessante måter å bruke matematikk/naturfag til å utføre eksperimenter og oppgaver på. Aktivitetene blir å foregå både innendørs og utendørs.  

Hvis dette høres ut som noe for deg, meld deg på og bli med på moroa! 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og klær for aktivitet ute og inne. 

Gå til påmelding

Ei uke med musikk og basseng - Kulturskolen for AlLe/Kulturbadet | 4.-6.trinn

Hvem: 4.-6.trinn
Hvor: Kulturbadet
Når: uke 27 kl 09-15 

Deltakere: 10 

Hver dag starter med en time svømming sammen med en svømmelærer. Deretter skal du være sammen med Kulturskolelærere som kan la deg prøve nye instrumenter, eller lære mer på et instrument du allerede kan. Vi kan friste med: piano, klarinett, el-bass, gitar, fiolin, trekkspill (må ha med eget instrument) og tromme.  

Kan du spille litt fra før får vi kanskje til et band også i løpet av uka. 

Du må ha med deg: dobbel matpakke, drikke, svømmeklær og utstyr, eget instrument om du vil. 

Gå til påmelding

Sommercamp “Litt av hvert”! | 7.-9.trinn

Hvem: 7.-9.trinn
Hvor: Gammelkino’n (base)
Når: uke 28 

Deltakere: 20 

Dette er en camp med mye forskjellig. Det vil bli både inne- og uteaktivitet. Kanskje får du svar på spørsmål som: Hvordan unngå luksusfellen? Hvordan gjør jeg det med sommerjobb og frikort? Og ikke minst – hvordan får jeg sommerjobb? Det blir også førstehjelpskurs, aktivitet og mye mer. En uke med selvhjelp og selvstendighet, og sosial aktivitet. Dine forslag til innhold og aktivitet vil vi gjerne ha, bare skriv det inn i påmeldingsskjemaet. 

Vi får møte både helsesøster, ungdomsrådgiver fra Sparebank1 Helgeland, Røde Kors og lære noen triks fra Frisklivssentralen. 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og gode uteklær. 

Gå til påmelding

Friluftsliv | 7.-9.trinn

Hvem: 7.-9.trinn
Hvor: Novika, ved skytterhuset 
Når: 12. juli -16.juli 

Deltakere: 20 

Ei uke full av opplevelser og aktivitet. Alstahaug Jeger og fiskeforening arrangerer leirdueskyting og spennende aktiviteter i tillegg til alt annet som skjer.  

Ernst Morten Nilsen, naturfaglærer, og Alstahaug Jeger og fiskeforening gir deg ei uke du sent vil glemme. 

Du må ha med deg: matpakke, drikke og gode uteklær og sko. 

Gå til påmelding