Vaksinasjon gjøres etter følgende prioritet (lik de nasjonale retningslinjene fra FHI)

  1. Beboere på Alstahaug sykehjem.
  2. Helsepersonell med nær pasientkontakt
  3. Innbyggere over 85 år. Er kontaktet med spørsmål om de ønsker vaksine.
  4. Innbyggere i alderen 65-84 år. Er kontaktet med spørsmål om de ønsker vaksine. De som blir 65 år i 2021 vil bli kontaktet med spørsmål om de ønsker vaksine. De kan også ta kontakt med vaksinetelefonen om de ønsker rask avklaring. 
  5. Innbyggere i alderen 18-64 år med tilleggssykdommer definert av Folkehelseinstituttet. Kartlegges fortløpende i samråd med fastlege.

Vaksinasjonen gjennomføres i institusjonen eller på Kulturbadet. De som skal vaksineres får tildelt en time med nøyaktig tid og sted for oppmøte. Det er viktig at du møter opp til angitt time. Dersom du blir syk eller forhindret fra å møte, trenger kommunen beskjed så raskt som mulig. 

Det er opprettet en vaksinetelefon der du kan stille spørsmål knyttet til det praktiske rundt koronavaksinasjonen. Telefonen er ikke nødvendigvis bemannet med helsepersonell. Spørsmål angående helsemessige forhold og kontraindikasjoner for vaksinering må derfor rettes til egen fastlege. Vaksinetelefonen er bemannet fra kl 12.00-14.00 alle hverdager.
Vaksinetelefonen i Alstahaug kommune: 75 07 50 50