Informasjon til reisende som skal avgi...

Testsenteret er på Rådhuset i Sandnessjøen. Hurtigtester utleveres hver dag kl. 12.00 ved testteltet. Du bestiller selvtest på bestillingssiden, velg hurtigtest. 
Vi tester med PCR-test mandag-torsdag kl.14.00 og fredag kl. 10.00. Du må booke time på forhånd for å bli testet.

Bestill hurtigtest hvis du er nærkontakt til en smittet eller har nyoppståtte forkjølelsessymptomer. 
Positiv selvtest bør alltid følges opp med PCR-test tatt på teststasjon hurtigst mulig.

Du kan selv sjekke resultatet på din PCR-test ved å logge deg inn på https://helsenorge.no/

Her bestiller du test: https://timebestilling.remin.no/alstahaug

Det er fortsatt viktig å teste seg. Det gjelder både hvis du kjenner symptomer, bor sammen med en smittet, er nærkontakt med en smittet eller tror du kan være smittet. Oppfordringen gjelder fortsatt også for deg som er fullvaksinert. Testingen foregår på teststasjonen med PCR mandag-fredag, eller med hurtigtest som utleveres på teststasjonen mandag-torsdag. 

Hvem kan bruke selvtest?

Nærkontakter som er hustandsmedlemmer og tilsvarende nære som for eksempel en kjæreste skal være i smittekarantene i ti dager. Etter syv dager kan de teste seg ut av smittekarantene.

Øvrige nærkontakter kan teste seg ut av smittekarantene for å gå på jobb eller skole etter tre dager. De skal fortsatt være i fritidskarantene. Vi anbefaler daglig selvtest i denne perioden. Etter syv dager kan de teste seg ut av fritidskarantenen. 

Hvis du har påvist smitte med PCR-test skal du være i isolasjon i 6 dager og feberfri de siste 24 timer. Du skal ikke ta ny test. 

Hva hvis testen er positiv?

Hvis en selvtest er positiv skal du kontakte kommuneoverlege umiddelbart. Kommuneoverlege nås på telefon 99047100. Legg igjen beskjed dersom det ikke oppnås kontakt ved henvendelse. Etter at du har testet positivt skal du i hjemmeisolering i minimum 6 dager. Positive hjemme-hurtigtester skal verifiseres med en PCR-test på teststasjonen hurtigst mulig. Dine nærkontakter skal i karantene, og du har selv ansvar for å kontakte dem.

Er det noe du lurer på?

Du bestiller test på remin.no. Du vil da få oppgitt et tidspunkt for henting av test-kit ved Testteltet på Rådhuset.

Ring eller send melding til koronatelefonen på 909 63 109. Telefonen besvares 09.00-14.00.

Du kan også sende en mail på mailadresse korona@alstahaug.kommune.no.

Tusen takk for at du lar deg teste!                  

Hilsen oss i Team Corona