Kommunens faste utvalg for plansaker vedtok den 23.04.15, sak 21/15, forslag til forvaltningsplan for Åsen, revidert 09.03.15, med tilhørende dokumenter.  Planen skal danne grunnlag for tiltaksrettet arbeid i Åsen.  Dokumentene i saken kan lastes ned.

Pågående arbeider i Åsen

Arbeidet med opprusting av friluftsområdet i Åsen er i gang. Målet er å gjøre området mer attraktivt og tilgjengelig. Det er satt opp skilter for at det skal bli lettere å finne fram både fra sentrum, boligområder og andre innfallsporter. I tillegg er det satt opp retningsskilt med avstandsangivelse langs hovedstien over Åsen. Tilførselsstiene er også skiltet.  Arbeidet planlegges sluttført i løpet av sesongen 2015. Oppslagstavler med plakater på sentrale innfallsporter skal settes opp. Stiforbedrings – og tynningstiltak vil bli igangsatt, og en aktivitetspark, med muligheter for trening utendørs, vil bli realisert.

Beitinga i området er viktig for å unngå mer gjengroing.  Porter og grinder skal bidra til at beiting og ferdsel kan kombineres. Arbeid med å ruste opp eksisterende porter er derfor i gang. Det oppfordres til å ta hensyn til beitedyra ved å holde hunder i bånd og være nøye med å lukke grindene. 

Klikk på dokumenter i saken for å laste dem ned: