Turmuligheter

Foto: BP News on Request
Foto: BP News on Request

Fjellturer

Alstenøya ligger ved foten av den kjente fjellrekken "De Syv Søstre". Alle toppene er mulig å bestige, enten hver for seg eller alle på en og samme tur etter merkede stier. På alle toppene finnes bøker man kan skrive navnet sitt i. Etter å ha besteget alle toppene mottar man diplom fra den lokale turistforeningen. Fra toppene får man forståelse for hvorfor området betegnes som "De tusen øyers rike", utsikten er formidabel.

Den norske turistforening og NRK har laget en app som heter UT.no som inneholder oversikt over turløyper og utleiehytter i hele landet. Her kan du finne en beskrivelse, med kart, av turen over samtlige syv søstre. Last ned UT.no her:


Tilgjengeligheten til de ulike toppene er forskjellig. Enklest er det å ta seg opp mellom Tvillingene og Skjæringen. Da har en muligheten til å nå tre topper på en og samme tur. Botnkrona ansees for å være den vanskeligste og bratteste, den er også den høyeste. Det er merkede stier til alle toppene og mellom toppene. For de enkleste av toppene regner vi ca 6 timer i ren gange opp og ned. For den som ønsker å ta alle toppene på en og samme tur, regnes ca 12 timer i ren gange.

Det lokale turistkontoret har kontrollkort, kart og informasjon om vanskelighetsgraden for de enkelte toppene. For den som ikke ønsker å ta seg helt opp på fjellet, men allikevel vil ha en opplevelse i fjellet, anbefaler vi en tur på "Vettfjellet". Høyeste punkt måler 244 m.o.h. Vettfjellet ligger helt i sørenden av "De Syv Søstre".

Se beskrivelse av de nevnte turene, og mange mange fler i turkartet:

Fotturer

Alstahaug kommune har mange utfluktsmuligheter når det gjelder fotturer, flere er tilrettelagt med informasjon. I området rundt Tjøtta finnes tursti, botanisk sti og kultursti. På Søroffersøy ligger en natursti, på Hamnes finner man lèplanting, og på Klubben er det et tilrettelagt friluftsområde. Turområdet "Åsen" strekker seg fra Sandnessjøen sentrum og sørover og gir flott utsikt over leia og tilstøtende kommuner. Fra grendehuset på Hestøya er det laget en kultursti med informasjon. Stien går i lett variert terreng, og ender opp på Blomsøya. På øya Skålvær i Alstahaug kommune, i dag et fraflyttet fiskevær som gjennom generasjoner har vært et av de mest betydningsfulle handelsstedene på Helgeland, er det også lagt til rette med natur og kulturstier. Øya er botanisk interessant, med et stort mangfold av plantearter. Her finner du god informasjon om både historie, flora og fauna.

 

 

 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Kontakt oss

post@alstahaug.kommune.no
Tlf.: 750 750 00
Bestille time hos saksbehandler?
Besøksadresse:
Strandgata 52
8800 Sandnessjøen
facebook_50x50.png 

Instagram

Kontaktskjema

bunnbilde 2.png
Web levert av CustomPublish AS