Alstahaug kommune oppfordrer skoler, barnehager, lag, foreninger og andre privatpersoner til å finne seg ei strandlinje og rydde denne for plast og søppel ved å  delta i årets strandrydderdager.

Hvordan rydde?

Det er enkelt: bestem dere for en dag dere vil rydde, kom til kommunens renovasjonsselskap SHMIL og få utdelt gratis sekker, rydd en strand ! Etterpå henter SHMIL sekkene på avtalt sted (ved renovasjonsruta) eller på gjenbruksstasjonen.

Ta gjerne kontakt med SHMIL på forhånd for mer informasjon eller andre avtaler.

Hvem kan delta?

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon ! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Strandryddedagen 6. mai

6. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender. Dere må gjerne rydde denne dagen, men i Midt-Norge har vi strandryddeaksjon fram til 15. juni. Alle dager mellom 1. mai og 20. juni er mulige strandryddedager, bestem selv når du vil rydde.

Hvor skal jeg rydde?

Bestem deg for en strand eller strekning du vil rydde. Den trenger ikke være lang, tilpass dette til antall ryddere.  Meld dette gjerne inn til SHMIL  eller registrer deg på http://holdnorgerent.no/ryddenstrand.  På  holdnorgerent.no/ryddenstrand kan du se hvilke strender som allerede er planlagt ryddet.

Vi håper dere kan være med å spre budskapet i kommunen slik at så mange som mulig blir med på dugnaden. Dere kan lese om aksjonen på våre SHMIL’s hjemmeside  www.shmil.no eller på arrangementet Hold Midt-Norge rent på facebook.

Alstahaug kommune oppfordrer flest mulig til å delta.   TENK GLOBALT - HANDLE LOKALT !