Bakgrunnen for utlysningen er mottatte tiltaksmidler fra samarbeidsavtalen om folkehelse mellom Alstahaug kommune og Nordland fylkeskommune for perioden 2014-2017. Midlene kan søkes av Alstahaug kommunes enheter, frivillige lag, foreninger og andre.

Ill 1 2.png Eksempler på hvordan midlene ble fordelt i 2016:
 Stamnes barnehage – nasjonale retningslinjer for mat og måltider.
 Frivilligsentralen- bygging av gapahuk i Novika.
 Sandnessjøen ungdomsskole- bidrag til kantinedrift.
 Etablering av Tufteparken.

 


Tildelingsbeløp for 2017 er ikke avklart enda, dette blir avgjort etter at tiltaksplan folkehelse er levert til Nordland fylkeskommune januar 2017.

Frist for å søke på tiltaksmidler folkehelse 2017 settes til 10.desember 2016. Tiltak eller prosjekter må være innenfor samarbeidsavtalens resultatmål (Se resultatmål nederst i artikkelen). Søknaden skal inneholde:

  • Kort beskrivelse av tiltaket
  • Hvilket resultatområde tiltaket eller prosjektet er rettet mot
  • Søknadssum og enkelt budsjett

Kontakt vikarierende folkehelsekoordinator Anne Kathrine Gårdvik tlf: 75 07 50 64/97 57 59 95 for nærmere informasjon. Søknaden merkes med «Tiltaksmidler folkehelse» og sendes til post@alstahaug.kommune.no
 

Ill 2 2.pngPrioriterte resultatområder og resultatmål for Alstahaug kommune

Kunnskapsgrunnlaget​

Resultatmål: Alstahaug kommune skal innen utgangen av 2014 ha avklart organisering av oversiktsarbeidet i kommunen og innen utgangen av 2015 ha utarbeidet skriftlig oversikt over helsetilstand og positive og negative påvirkningsfaktorer for helse. Oversiktsdokumentet skal brukes aktivt som kunnskapsgrunnlag i arbeidet med kommunal planstrategi og i arbeidet med andre planer, strategier og tiltak. Nordland fylkeskommune gjør tilsvarende fylkeskommunal avklaring og utarbeider tilsvarende fylkesoversikt basert  på samme tidsfrister.

 

Helsefremmende barnehager og skoler

Resultatmål: Kommunens barnehager og skoler er etablert som helsefremmende institusjoner innen 2016 gjennom implementering av anbefalte kriterier. Kommunen etablerer i løpet av avtaleperioden samarbeid med kommuner som har hybelboende ungdommer på videregående skole i Sandnessjøen om oppfølgingstiltak for trivsel, helse og forebygging av frafall.

Ungdommers levevaner, levekår og psykisk helse

Resultatmål: Gjennomføre Ungdata-kartlegging hvert annet år. Det samarbeides tverrfaglig for å møte det utfordringsbildet som avdekkes

Rus og psykiatri, ettervern

Resultatmål: Gjennomføre brukerplankartlegging hvert annet år. Det samarbeides tverrfaglig for å møte det utfordringsbildet som avdekkes.

Flerkulturell tilrettelegging i alle tiltak for å fremme gode levevaner og levekår

Resultatmål: I løpet av avtaleperioden utvikle og etablere rutiner som sikrer at alle helsefremmende tiltak utformes slik at de også blir gjort kjent og tilgjengelige for flyktninger, asylsøkere og arbeidsinnvandrere.

Bostedsnære fysiske- og sosiale aktivitetstiltak (F.eks stier, turveier, sosiale møteplasser, gapahuker)

Resultatmål: Alstahaug kommune har innen utgangen av 2015 utarbeidet plan og iverksatt planmessige tiltak for bostedsnære aktivitetstilbud med fokus på tilrettelegging for kulturell- og sosial integrering. Videreutvikle samarbeidet med Helgeland friluftsråd om bostedsnære aktivitetstiltak. Frisklivssentralens brukes som verktøy i folkehelsearbeidet ved iverksetting av ulike folkehelsetiltak.

Aktiv transport

Resultatmål: I løpet av planperioden skal halvparten av befolkningen bruke aktiv transport (gå eller sykle) til og fra arbeid eller skole, -to dager i uka eller mer.

Utvikle tjenestetilbud som bidrar til å utjevne sosiale ulikheter og ha et helsefremmende fokus i alle livsfaser

Resultatmål: Etablere frivillighetssentral for å fremme engasjement, samt fungere som sosial møteplass og forenkle samarbeidet mellom kommunen og frivillige aktører slik at dette stimulerer til målrettede tiltak. Samarbeide med tildelingskontoret for helhetlige tjenester.

Du kan laste ned hele avtalen fra Nfk's hjemmeside. Klikk her for å gå til Nfk`s hjemmeside

Ill 3.png  Ill 4.pngIll 5.png